Carlos Sainz a Moanco Nagydíj rajtja után defektet kapott. Visszaesett az utolsó helyre. A futamot megszakították a Sergio Pérez, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg baleset miatt. Vajon helyes volt, hogy Sainz visszakapta a harmadik helyét?

Lando Norris úgy érezte, Carlos Sainz szabad boxkiállása „frusztráló és igazságtalan” volt, miután szemtanúja volt, ahogy jó barátja olyan dobogós helyezést ért el Monacóban, amely a nyitókör felénél már szóba sem jöhetett volna. A rajtrács harmadik helyéről Sainz a McLaren Oscar Piastrijával küzdött meg Ste Devote-ból, és a Ferrari defektet kapott, ami miatt nem tudta bevenni a a Casino Square kanyart. Sainz a mezőny végére esett vissza.

Sainz szerencséje az volt, hogy a futamot megszakították a Sergio Pérez, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg baleset miatt. A spanyol pilóta visszatérhetett a boxba és gumit cserélhetett. 40 perces csúszással az FIA visszaállította az eredeti rajtsorrendet és álló rajttal újra elindulhatott a Monaco Nagydíj. Sainz nem esett kétszer ugyanabba a hibába. Norris nyomás alatt tartotta, de így is megszerezte a harmadik helyet.

„Mindig szórakoztató itt autózni, de ugyanakkor semmit sem lehet tenni, különösen a piros zászlóval az elején. Ez tönkretett minden más lehetőséget, ami a stratégiával, gumikímélővel és hasonlóval kapcsolatos. Szóval, kár érte. Nyilvánvalóan bosszantó volt, hogy visszakapta a harmadik helyet. Ezzel visszakerültem a negyedik helyre. Néha nyersz, néha veszítesz ilyen helyzetekben egy piros zászlóval. Néha ez segít, néha nem. Ez ilyen dolog. Carlos szerencsés volt. Különben nem lehetett mit tenni, nem volt bokszkiállás, semmi, csak lassan kellett vezetni a végéig.”- árulta el Lando Norris.