Max Verstappen a hatodik helyről rajtol a Monaco Nagydíjon és ott is intették le. A Red Bull egész hétvégén küszködött. A holland azonban a hétvége pozitív oldalát emelte ki.

Max Verstappen elárulta, hogy szerinte mi az „egyetlen pozitívum” a kihívásokkal teli Monacói Nagydíj hétvégéjében. Miután a pénteki edzésen megküzdött az autójával, Verstappen csak a hatodik leggyorsabb köridőt érte el a kvalifikáció utolsó szakaszában. A rajtrács harmadik sorából indulva Verstappen a mezőny többi tagjához hasonlóan nem tudott pozícióján javítani. A verseny után azt mondta, hogy a Monaco Nagydíjon látottakat nem lehet versenyzésnek nevezni. Nem csalódott a hétvégében. Úgy gondolja, hogy Monacóban az elmúlt években is nehéz volt előzni.

„Mindannyian tudjuk, hogy Monaco ilyen” – mondta Verstappen a médiának, köztük a RacingNews365-nek.”Azt kell mondanom, hogy az előzés valószínűleg az elmúlt néhány évben a korábbiakhoz képest még nehezebb volt az autók szélessége miatt. Nem újdonság. Mindig tudjuk, hogy ez Monacóban történik. Összességében természetesen nagyon-nagyon rossz hétvége volt számunkra. Azt hiszem, az egyetlen pozitívum az, hogy valóban tudjuk, mi a gyengeségünk. Ha ezen csak egy kicsit tudunk javítani, sok időt nyerünk. Sokat lehet javítani. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor az autónk újra életre kel.”- árulta el Max Verstappen.