Az Aston Martin az utóbbi időben küzdött a pályán. Nem azt a formát hozták, amit tavaly. Fernando Alonso nyilatkozott és a brit csapat formájáról beszélt.

Fernando Alonso elismerte, hogy az Aston Martin már nem tartozik a legjobb öt csapat közé a Forma-1- ben. A silverstone-i alakulatnak nehéz hétvégéi vannak. Az elmúlt három versenyen négy pontot szereztek.

Az Aston Martin a 12 hónappal ezelőtti formájához képest nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie. Tavaly nyolc futamból hatszor pódiumra állhattak. Idén ez nem sikerült. Tavaly 110 ponttal több állt a nevük mellett nyolc futam után. Az RB jelenleg 20 ponttal van lemaradva az Aston Martin mögött a konstruktőri bajnokságban. A Red Bull testvércsapata az előző három versenyen pontszerző helyen végzett.

„Az eredményeket tekintve már nem vagyunk az első öt legjobb csapatban. Úgy gondolom, hogy az idei autók egy kicsit kritikusabbak. Lehet, hogy az autók is nehezebbé váltak. A mi esetünkben is ez lehet a baj. Nem tudjuk kihozni a plusz leszorítóerőt, de sokat tanulunk ezeken a nehéz hétvégéken, remélhetőleg jobban leszünk.”- árulta el Fernando Alonso.