Sebastian Vettel két évvel ezelőtt hátat fordított az F1-nek, de nincs kizárva, hogy a német bajnok még visszatér. Helmut Marko elárulta, hogy a Red Bull ülése után is érdeklődött.

Vettel több éven át versenyzett a Red Bullnál, 38 futamot és négy világbajnoki címet nyert a Milton Keynes-i alakulattal. A Red Bull tanácsadója, A német pilóta 2015-ben távozott a Red Bulltól, és a Ferrarival, majd az Aston Martin-al állt rajthoz. 2022 év végén visszavonult. Helmut Marko azt mondta, hogy Sebastian Vettel számos alkalommal megkereste a csapatot. Szó esett a visszatérésről is.

Vettel a közelmúltban kijelentette, hogy „nem tervez” egyhamar visszatérni a rajtrácsra. Helmut Marko azonban azt javasolta, hogy a 36 éves pilóta gyorsan keressen lehetőséget magának.

„Többször is érdeklődött tőlünk, de nem hiszem, hogy kellemes lenne Max Verstappen mellett vezetni. Ha jól értesültem, akkor Porsche is a hosszú távú versenyzés mellett döntött. Jó döntés lenne, ha őket választaná.”- árulta el Helmut Marko.

Vettel legutóbb Imolában vezethetett egy F1-es autót. Ayrton Senna 1993-as McLaren autóját vezette. A versenyhétvégére készülve Vettel pályafutást is szervezett Senna ihlette pólókban, amelyen más versenyzők és csapattagok is részt vettek. Könnyes volt-e a szeme, miután kiszállt a Mclaren versenygépből? Erre a kérdésre Vettel így válaszolt:

„Igen. Nehéz szavakba önteni, szerintem ez volt az egyik legerősebb érzelem, amit a volán mögött éreztem annak ellenére, hogy egyedül voltam a pályán, és nem is versenyeztem. Hihetetlen. Amikor kitettem a zászlókat, az nagyon érzelmes volt. Örülök, hogy meg tudtuk szervezni és meghívhattam a Senna családot. Pozitív visszajelzéseket kaptam, úgy éreztem, ez a helyes. Ayrton olyan pilóta, akire emlékezni fognak. Minden nap emlékeznünk kell rá.Különösen azon a hétvégén, amikor Roland [Ratzenberger] is életét vesztette. Két pilóta, akik amolyan kollégáim is voltak. Soha nem volt alkalmam találkozni velük. Ez sokkal többet jelent, mint a versenyzés.”- árulta el Sebastian Vettel Imolában.