Valtteri Bottas most a 12. szezonját tölti a Forma-1-ben. A finn azonban még nem tervezi a visszavonulást. 2025-re szeretne helyet találni magának az F1-ben.

Valtteri Bottas mára ismerős név a Forma-1-ben . Első négy évében a Williams színeiben versenyzett. Majd Nico Rosberg utódja lett a Mercedesnél. Lewis Hamilton csapattársa lehetett pár éven át. Bottas időnként meg tudta nehezíteni a brit dolgát, főleg az időmérőn, de végül el kellett ismernie a 39 éves pilóta gyorsabb volt nála. Öt év és 10 ezüstnyila-győzelem után az Alfa Romeónál keresett menedéket, amely idén már Stake F1 Team-ként ismerhetünk. Szerződése ez év végén lejár, így a kérdés az, hogy hol láthatjuk majd Bottast vezetni 2025-ben. Hosszasan beszélt erről a RacingNews365 -nek adott exkluzív interjújában , a Monacói Nagydíj előtt.

„Szerintem még minden nyitva van. Jelenleg még nincs zárva egyetlen ajtó sem. Néhány csapat már bejelentette a pilótáit, de ettől eltekintve, minden nyitott. az Audi jelezte, hogy nem siet a döntéssel. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy más lehetőség felé is nézelődnöm kell. Tisztában vagyok a helyzetemmel. Szóval tudni akarom, mi történik. Legközelebb valószínűleg hétfőn tudunk erről rendesen beszélni, mert a vezetésre kell koncentrálnom” – magyarázta Bottas a Monacói Nagydíj előtt. „Szükségem van egy projektre, világos célokkal a következő néhány évre. Nem érdekel egy egyéves szerződés csak azért, hogy a sportban legyek. Szeretnék valami stabilat, aminek céljai vannak, amit együtt követhetünk.”- árulta el Valtteri Bottas. Vajon 40 éves koráig láthatjuk-e az F1-ben?

„A 40 elég nagy szám. Az idő gyorsan megy. Szóval, nem tudhatod. De határozottan még sok évem van hátra. Fernando nagyszerű példa, bár lehet, hogy egyedülálló. Motiváció kérdése. Meg kell nézned, hogy akkor hogy bírod. A fizikai miatt nem aggódom. Tudom vezetni az autót. Nagyon rajongok a kerékpározásért, ami szerintem jó. Nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. És ez egy nagyszerű módja annak, hogy elszakadjak a sporttól. Azt hiszem, nagyon fenntartható életem van, és jó egyensúlyom van, ahol kikapcsolhatom magam a szabad hétvégéken, majd frissen jövök az F1-es hétvégékre. Úgy érzem, van még bennem pár év.”- zárta a finn.