A Ferrari erősebb volt Monacóban, mint a Red Bull. Mindkét pilótájuk a dobogóra állhatott és a tabellán jelentősen csökkent a hátrányuk. Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke nem akar messzemenő következtetéseket levonni a monacói győzelemből.

Frederic Vasseur továbbra is óvatosan nyilatkozik a bajnoki esélyekről. Annak ellenére is, hogy a Red Bull az elmúlt két versenyen nem tudott nyerni és a riválisok felvették velük a harcot. A Red Bull nagyon jól kezdte az évet. : Max Verstappen a Monacói Nagydíj első hét futamából ötöt megnyert, bár a McLaren és a Ferrari sorra felveszi velük a ritmust. Monacoban küszködött a Red Bull. Sergio Pérez a rajt után kiesett. Verstappen pedig csak a hatodik lett. Charles Leclerc nyerni tudott. Carlos Sainz a harmadik lett. Így a tabellán is közelebb kerültek a Red Bull-hoz. Bár Vasseur úgy véli, hogy a Red Bull kezd kiszorulni „komfortzónájából”, továbbra is óvakodik attól, hogy merész jóslatokat tegyen a szezonra vonatkozóan.

„Nem akarok következtetéseket levonni a monacói hétvégéből, de ha megnézzük az elmúlt két hétvégét, Max több hibát vétett Imolában, mint az elmúlt három szezonban. Kiestek a komfort zónájukból és hibáztak. Hamarosan visszatérnek és erősek lesznek, és nem hiszem, hogy minden verseny könnyű lesz. Ez nem motiváció kérdése, mert már jó ideje motiváltak vagyunk, a pilóták és a csapat önbizalma a lényeg. Így, amikor az ember már nyerő helyzetbe kerülhet, jobban figyel a részletekre, olyan ez, mint egy hógolyó. Ez is része az elmúlt hat-hét hónap fejlődésének. Ugyanígy kell folytatni, a legrosszabb eshetőség lenne, ha elhinnénk, hogy végeztünk, hogy ilyen lesz minden verseny. Meg vagyok győződve ugyanis, ahogy már mondtam, hogy különböző pályák jönnek különböző vonalvezetéssel, különböző jellemzőkkel, ahol a McLarennel és a Red Bullal fogunk harcolni, de mindenhol mások lesznek az erőviszonyok a szezon végéig. Amikor nem mi vagyunk az élen, sok pontot kell szereznünk, amikor igen, nyernünk kell. De nem változik semmi. Szerintem legalább már három csapat van játékban, de szerintem a Mercedes sincs olyan messze, szóval legalább három csapat harcolhat a pole pozícióért, harcolhat a győzelemért. Izgalmas és remélhetőleg ilyen is marad a szezon végéig. Persze pályáról pályára változik, valahol a Red Bullnak lesz előnye, valahol a Ferrarinak vagy a McLarennek. Opportunistának kell lennünk.”- árulta el Frederic Vasseur.