Esteban Ocon jövőjéről több pletyka is szárnyra kapott a Monaco Nagydíj után. A francia pilóta saját csapattársába rongyolt bele a rajt után.

Esteban Ocon közleményt adott ki. A közösségi oldalon keresztül írta le gondolatait, miután a Monacói Nagydíjon csapattársával , Pierre Gasly-val történt első körös incidense miatt többen kritizálták a francia pilótát.

Ocon a monacói futam rajtja után hátulról belement saját csapattársának autójába, ami a levegőbe emelkedett. Jelentős károkat okozva ezzel. Hiába jött a piros zászló. Ocon autóját nem tudták megjavítani. Kiesett a versenyből. Az ütközést követően a 27 éves pilótát többen kritizálták. Szakértők és kommentátorok ítélték el. Mondván, újból hibázott. A versenybírák öt másodperces büntetést szabtak ki Ocon-ra. Valamint öt rajthellyel hátrébb sorolják majd a Kanadai Nagydíjon. Két büntetőpontot is kapott az FIA szuperlicencéhez.

Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin a TV-ben nyilatkozott és mondta el csalódottságát. Félreérthetetlenül kijelentette, hogy Ocon cselekedeteinek „következményei” lesznek. Ez csak olaj volt a tűzre. A médiában már olyan pletykák is keringtek, miszerint Kanadában nem kap lehetőséget. Az Alpine eltiltja egy futamtól. Szerződését sem hosszabbítják meg. Nyilván ez még csak találgatás. Ocon megerősítette, hogy Kanadában fog versenyezni.

„Sokat beszéltek már a Monacói Nagydíj utóhatásairól. Noha sok támogató üzenetet kaptam, mélyen elszomorított az online térben írt támadások, amit karakterem, vezetéseim és karrierem kapcsán kaptam. Sok ember kemény munkájának, támogatásának és áldozatainak köszönhetően 2016-os debütálásom óta eddig több mint 140 Nagydíjon indultam. Mindig is kemény versenyző voltam, és mint a legtöbb pilóta, nekem is volt részem incidensekből. Szerencsém volt, hogy olyan tehetséges és tapasztalt csapattársaim mellett versenyezhettem, mint a futamgyőztes Daniel [Ricciardo], Checó [Sergio Perez] és Pierre, valamint egy kettős bajnok Fernandóban [Alonso]. Csapattársak gyakran közel kerülnek egymáshoz a rajtrácson. Bizonyos esetekben kemény csatákat jelentett a pályán, és néha kontaktust is. Természetesen követtem el hibákat. Nem vagyunk robotok, hanem sportolók vagyunk, aki minden nap a végletekig feszegeti a határait, hogy megvalósítsam az álom, ami a futam megnyerése. Az F1 egy olyan sport, ahol az érzelmek szárnyalnak, és a szenvedélyek. Minden hétvégén látom és érzem ezt a pályán és a közösségi médiában… a jót és a rosszat. De azok a félretájékozott kijelentések és durva torzítások, amelyeket az elmúlt napokban az interneten láttam a csapattal való együttműködésemről, pontatlanok és bántóak voltak. A motorsportban eltöltött első köreim óta alázattal, professzionalizmussal és tisztelettel közelítettem ehhez a sportághoz. Ezeket az értékeket már egészen kicsi koromban belém nevelték. Bár minden versenyző egyéni dicsőségre törekszik, ez mindenekelőtt mindig csapatsport lesz. Mindig követtem a kapott utasításokat, és azért versenyeztem, hogy a maximumot elérjem a csapatommal és csapattársammal. Vállaltam a felelősséget a múlt vasárnapi 1. körben történt incidensért, és a kiesés ellenére örülök, hogy a csapat egy pontot szerzett. Tisztelem Pierre-t csapattársként és versenyzőként. Mindig is együttműködve és professzionálisan dolgoztunk a csapaton belül, és ez továbbra is így lesz. A Forma-1-ben nincs kockázat nélküli jutalom. A rajtok mindig intenzívek. Főleg Monacóban. Mindannyian versenyzők vagyunk. Mindenki keményen, de tisztességesen versenyzik. Ez teszi népszerűvé ezt a sportot. Ezért is szeretem. Alig várom, hogy Montrealban versenyezzek, a fantasztikus kanadai szurkolók előtt, és várom a jövő izgalmas lehetőségeit.”- írta Esteban Ocon.