A Williams csapatvezetője, James Vowles azért vetette el Esteban Ocon szerződtetésének a lehetőségét,mert a francia csapattársak elleni agresszív manővereit látva aggodalmai támadtak hozzáállásával kapcsolatban. Jelent meg a német szaklapokban.

Ocon nem egy csapattársát ütötte már ki vagy került incidensbe. Sergio Pérez, Fernanndo Alonso és Pierre Gasly ellen is hajtott végre veszélyes manővert. Ocon a Monacói Nagydíjon is egy agresszív – és ezúttal rossz véget érő – előzési kísérlet miatt vált „főszereplővé”. Az optimista előzési kísérletre az alagút előtt került sor, annak végeredménye pedig egy csapattárssal való ütközés és egy törött Alpine volt. Valamint egy dühös csapatvezető, aki jelezte, a történtek nem maradnak következmények nélkül.

Martin Brundle szerint egy ilyen manőver miatt karrierje alatt vágja a fát. Egy élcsapat, sőt talán egy csapat sem kér ebből a mentalitásból. Lehet némi igazsága Martin Brundle-nek. Egy német lap úgy értesült, hogy Ocon lekerült a Williams listájáról. A csapatfőnök aggódott a monacóihoz hasonló incidensek miatt. Vowles viszont aggódott, aggódik amiatt, hogy Ocon „nem csapatjátékos” és a belső feszültségek akadályozhatják a csapat újraépítését, ami határozott ütem szerint zajlik.

Ami a francia lehetőségeit illeti, a korábbi hírek szerint az Audi és a Haas is érdeklődött, érdeklődik iránta és azt valószínűleg a monacói incidens ellenére sem zárhatjuk ki, hogy az Alpine-nal is lesznek még tárgyalásaik, hiszen eredményei azért továbbra is stabilak.