Max Verstappen hatodik lett Monacóban. Még mindig vezeti a bajnokságot, de van egy pilóta, aki ebben a szezonban következetesebben teljesített, mint a regnáló világbajnok.

Ha pusztán a bajnoki állást nézzük, Max Verstappennek a 2024-es F1-es szezon nyolcadik fordulóját követően még mindig jelentős, 31 pontos előnnyel rendelkezik. Ha mélyebbre merülünk a számokban, azt látjuk, hogy egy pilóta figyelemreméltóan következetesen teljesít. Lehet, hogy most nem Charles Leclerc jutott először eszedbe, mert a múltban több hibát is vétett. 2022-ben például úgy tűnt, hogy a monacóiak sikerül a bajnoki címért harcolnia. Végül Verstappen jobban bizonyult.

Leclerc hátránya Verstappennel szemben jelenleg 31 pont, de a monacóiak komoly csapást mértek a hollandra és a Red Bullra Monacóban. Leclerc a 2022-es Osztrák Nagydíj óta először nyert F1-es futamot, míg Verstappen monacói helyezése a legrosszabb eredménye a 2022-es Brazil Nagydíj óta. Leclerc 17 pontot faragott a hátrányából. A következő futamot Kanadában rendezik meg, mely szintén a Ferrarinak kedvezhet. A Red Bull Montrealban is küszködhet.

Leclerc idei eredményét megnézve láthatjuk, hogy az idei legrosszabb eredménye egy negyedik hely volt. Egyszerűen jobban és következetesebben teljesít, mint csapattársa, Carlos Sainz. A spanyol pilóta három alkalommal végzett az ötödik helyen. Kínában, Miamiban és Imolában intették le ebben a pozícióban.

A LEGJOBB & LEGROSSZABB EREDMÉNY 2024-BEN

Bajnokságban elfoglalt pozíció Pilóta LEGJOBB EREDMÉNY A LEGROSSZABB EREDMÉNY
1. Max Verstappen 1 6
2. Charles Leclerc 1 4
3. Lando Norris 1 8
4. Carlos Sainz 1 5
5. Sergio Perez 2 8
6. Oscar Piastri 2 13
7. George Russell 5 8
8. Lewis Hamilton 6 9