A Monacói Nagydíj rávilágított néhány problémára. Az egyik a piros zászló alatti kerékcsere. Lehessen kereket cserélni a piros zászlós fázis alatt?

A Monacói Nagydíj után az egyik legfontosabb beszédtéma az volt, hogy engedélyezni kell-e a pilótáknak a gumicserét a piros zászlós fázis alatt. A jelenlegi szabályok szerint a gumicsere és a sérülések javítása megengedett, ha a piros zászló ideiglenesen leállítja az F1-es futamot. Ez azt jelenti, hogy a csapatok ingyenesen végrehajthatják pilótáik kötelező boxkiállását.

Régóta vita tárgyát képezi az F1-ben, mivel előnyt jelent azoknak, akik még a bokszban állnak, miközben tönkreteheti azok versenyét, akik már a piros zászló előtt kiálltak a bokszba. Sergio Perez és a Haas két pilótája közötti első körös baleset nem csak lehetővé tette Carlos Sainznak, hogy visszaszerezze harmadik helyét, és defektje után abroncsot cseréljen, hanem a stratégiák is teljesen megváltoztak.

Monaco kiugró az F1-es naptárban, mivel ott szinte teljesen lehetetlen előzni. A piros zászló időzítése lehetővé tette, hogy a mezőny nagy része kemény gumikra váltson – ez könnyen kibírta a hátralévő 76 kört, és még a közepes gumikon lévőek is kibírták a futam végéig.

A top 10 ugyanúgy ért célba, ahogy elrajtoltak. A korai piros zászlós fázis miatt egy helycsere sem volt az első tíz pilóta között. el kell-e törölni a piros zászló alatti kerékcserét?

Legyen lehetőségük az F1-es pilótáknak gumit cserélni piros zászló alatt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...