Az elmúlt hetekben többen találgatták. Vajon mi lesz Esteban Ocon-al? Egy biztos. 2025-ben nem az Alpine csapattal áll majd rajthoz.

Az Alpine Forma-1-es csapat megerősítette, hogy a 2024-es szezon végén megválik Esteban Ocontól. A ftancia pilóta 2020-ban csatlakozott az enstone-i csapathoz, amikor az a Renault színeiben képviselte magát az F1-ben.

Ocon 2021-ben futamot is nyert. A Magyar Nagydijon intették le elsőként. A találgatások felerősödtek Ocon jövőjét illetően a csapaton belül az elmúlt héten, amikor a Monacói Nagydíjon ütközött csapattársával, Pierre Gaslyval.

Az Alpine nehezen kezdte ezt a szezont. Ocon-nak egy pontja van, amit Miamiban szerzett meg. A francia csapatnál több változás is történt az elmúlt évben. Ocon a következő, aki elhagyja a francia csapatot.
Az Alpine kijelentette, hogy a jövő évi pilótafelállásról még nem döntöttek, de időben közölni fogják.

„Jelentős időszak volt az életemben, hogy ennél a csapatnál versenyeztem a Forma-1-ben” – mondta Ocon. „Bár öt éve vagyok itt, mint főállású autóversenyző, profi pályafutásom Enstone-ban kezdődött még tinédzser koromban, így ez mindig különleges hely lesz számomra. Volt néhány nagyszerű pillanunk. Néhány nehéz pillanat is, és természetesen hálás vagyok mindenkinek a csapatnál ezekért az emlékezetes időkért. Hamarosan bejelentem a terveimet, de addig is teljes mértékben arra koncentrálok, hogy jó úton haladjak. Mindent megadjak a csapatnak, és sikeres legyen a szezon hátralévő része.”- árulta el Esteban Ocon.