Max Verstappen-t arról kérdezték, hogy fontolóra venné-e a csapatváltást, ha a Red Bull már nem lenne olyan gyors és egy rivális csapat megelőzné az energiaitalos istállót. A holland szerint, ha így gondolkodna, akkor minden verseny után változna a véleménye.

A Red Bull az elmúlt két szezonban dominált az F1-ben. Verstappen 2022–ben és 2023-ban is bajnoki címet nyert. 34 futamot nyert meg. Ebben a szezonban nincs könnyű helyzetben. Igaz, a holland pilóta nyolc futamból ötöt nyert, de a riválisok egyre közelebb kerülnek. Sainz, Norris és Leclerc is nyert idén futamot. Egyre kiélezettebb a bajnokság is. A Red Bull 24 ponttal előzi meg a Ferrarit. Verstappen 31 ponttal szerzett eddig többet, mit a második helyen álló Leclerc. Többen úgy gondolják, hogy a red Bull uralomnak vége. A holland pilótát arról kérdezték, hogy elgondolkodott-e a csapatváltáson.

„Azért ez nem így működik, mármint, szerintem még mindig nagyon gyors autónk van és ha átlagot vonunk a szezonból, a mi autónk a leggyorsabb, különben nem vezetnénk a bajnokságot. Szóval elégedett vagyok itt.Annyi munka folyik most is a motorokon, szóval elégedett vagyok. Csak tovább kell dolgoznunk, javítani a csomagunkon, egyelőre ez az egyetlen dolog, amin gondolkodom. Ha így állnék hozzá, akkor gyakorlatilag bármelyik futam után meggondolhatnám magam, de nem jár ilyesmi az eszemben”- árulta el Max Verstappen, akinek szavait a PlanetF1 idézte.