Esteban Ocon a szezon végén elhagyja az Alpine-t. A francia csapatnak több lehetősége is van. Ocon helyére több pilóta közül választhat. Vajon kik ők és ki lenne a legalkalmasabb?

Esteban Ocon a jelenlegi F1-es szezon végén elhagyja az Alpine-t, de még nem dőlt el, hogy hova megy, és ki váltja majd. A hivatalos közlemény szerint az Alpine és Ocon véleménye egyezett. A francia pilóta a szezon végén távozik. A közös megegyezés érdekes megfogalmazás, de nem meglepő. Bizonyos mértékig már a levegőben volt. A monacói incidens már csak a jéghegy csúcsa lehetett. Ez csak megerősítette a feleket abban, hogy Ocon távozzon. Alapvetően már nem számított.

A 27 éves pilótának még több lehetősége is van. A Haas és a Stake F1 is szóba kerülhet. Az F1-es pilóták piaca viszont egyre kiszámíthatatlanabb. Vajon az Alpine csapat ki szerződtet majd Ocon helyére? Az F1Hírek véleménye szerint öt lehetséges pilóta jöhet számításba.

Jack Doohan az elsőszámú jelöltje. Jelenleg az Alpine tartalékosa. Sokkal jobb junior pályafutása volt az elmúlt időszakban, mint azt az eredmények sugallják. Az ausztrál pilóta nagyon gyors. Több pole-t is szerzett az F2-ben. Bajnoki címet nem tudott szerezni, de tavaly a szezon második felében ő volt a leggyorsabb pilóta. A kockázat és a bizonytalanság az, hogy ő lehet a következő Logan Sargeant. Doohan azonban bebizonyította, hogy ugyanolyan gyors, mint az amerikai, ha nem gyorsabb, és következetesebb.

Valteri Bottas jelenleg a Stake F1 Team csapatnál versenyez. Mivel az Audi nem igazán számol vele, más csapat felé kell nézelődnie. Ha az Alpine úgy gondolja, hogy Jack Doohan nem áll készen a debütálásra, akkor Bottas lehet a legkézenfekvőbb megoldás. Van tapasztalata és rutinos pilóta.

Zhou Guanyu is egyre inkább úgy tűnik, hogy elhagyja a Stake F1 csapatát. A 24 éves pilóta problémája az, hogy csapattársa 10 nagydíj győzelemmel és 67 dobogós pályafutással büszkélkedhet, ő nem. Stabilan teljesít, de eredményei nem látványosak. Nem úgy, mint Doohan, és teljesítménye sem olyan, mint Bottasé. Egyvalamit azonban tud: messze ő a kereskedelmileg legéletképesebb lehetőség az Alpine számára.

Victor Martins is szóba kerülhet. Neki már van egy F3-as bajnoki címe is. Bizonyította, hogy képes nyerni és a legjobbak ellen is küzdeni. Az Alpine Mick Schumacher-t is választhatja. Arra az esély, hogy őt szerződtessék, elég kicsi. A 25 éves pilóta a legnépszerűbb választás lenne. Az F1-ben, F2-ben és F3-ban is megmutatta, hogy megvan benne az, ami kell, de nehéz azt mondani, hogy a négy jelöltől jobb lenne.

Szerinted ki szerződtessen az Alpine Ocon helyére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...