Sergio Pérez szerződését meghosszabbították. Így a Red Bull-nál is bezárult egy ajtó. Hogyan alakul ezután az F1 pilótapiaca? Melyik csapatnál van még hely?

A 2025-ös Forma-1 rajtrácsa egy újabb kirakós darabja helyére került. Sergio Pérez szerződését két évvel meghosszabbították. A 20 helyből még csak 11-et erősítettek meg. A top csapatok közül még már csak a Mercedesnél van egy hely, George Russell csapattársát keresik. Esteban Ocon távozásának megerősítése után megváltozik az Alpine felállása, ami megnyitja az utat Pierre Gasly előtt, hogy hosszabbítson. Az újonc Jack Doohan lesz a befutó vagy egy tapasztalt pilóta? Ez majd kiderül.

A Williams csapatnál is megüresedhet egy hely, hiszen Logan Sargeant szerződése lejár. Egyes hírek szerint a brit csapat Carlos Sainz-t is a csapathoz csábítaná. De a spanyol pilótának már nem sok lehetősége akad. A hírek szerint a Mercedes Imolában közölte Sainz-al, hogy nem őt választja. Így már csak a Williams, a Haas, a Stake F1 és az Alpine maradt. Az RB párosát sem erősítették meg. Bár, a napokban elhangzott, hogy a pilótapárossal elégedettek. A Haas-nál minden bizonnyal lehetőséget kap majd Oliver Bearman, aki helyettesítette Szaúd-Arábiában Carlos Sainz-t és lenyűgözően versenyzett.

MEGERŐSÍTETT 2025-ÖS F1-ES FELÁLLÁSOK

CSAPAT SOFŐR SOFŐR
Red Bull Max Verstappen Sergio Perez
Ferrari Lewis Hamilton Charles Leclerc
Mercedes George Russell ?
McLaren Lando Norris Oscar Piastri
Aston Martin Fernando Alonso Lance Stroll
alpesi ? ?
Williams Alex Albon ?
RB ? ?
Stake F1 Nico Hulkenberg ?
Haas ? ?