Esteban Ocon távozik az Alpine csapattól. Több esélyes is van a francia helyére. A szurkolók is elmondhatták véleményüket. Ezen vélemények alapján Mick Schumacher és Jack Doohan a fő esélyes.

A RacingNews365 legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Jack Doohan és Mick Schumacher a legesélyesebb arra, hogy Pierre Gasly csapattársa legyen. Illetve Esteban Ocon helyét átvegye 2025-ben az Alpine csapatnál.

Hétfőn jelentették be, hogy Ocon öt szezon után 2024 végén távozik az enstone-i csapattól, amellyel első nagydíjgyőzelmet aratott a 2021-es Magyar Nagydíjon. A közleményből nem derült ki, hogy hol folytatja. A RacingNews365 pedig megkérdezte olvasóit, hogy ők kit szerződtetnének Ocon helyére.

Több mint 3000 szavazat érkezett. Doohan és Schumacher összesen 68,12%-át kapta a szavazatoknak. Ez nagyjából 2070 szavazatot jelent. Doohan kapta a legtöbb szavazatot. Ő 2025-ben debütálhatna az F1-ben. 35,51 százalék arra szavazott, hogy ő kapjon az alpine-nál lehetőséget.

Mick Schumahcer, aki a szavazatok 32,61 százalékát kapta arra vár, hogy visszatérhessen az F1 rajtrácsára. Jelenleg az Alpine csapattal versenyez, a WEC sorozatban. Várhatóan nem lesz komoly esélye a megüresedett Mercedes- ülésre, amelyet Lewis Hamilton Ferrarihoz való átigazolása nyitott meg. Az F1Hírek szakoldal még várja a szurkolók véleményét.

Szerinted ki szerződtessen az Alpine Ocon helyére?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...