Ha a Mercedes korszakra visszatekintünk, a Sergio Pérez körüli spekulációk úgy hangoztak, mint annak idején Valtteri Bottas köröli pletykák.

A második számú pilóta szerepe mindig furcsa. A szurkolók olyan pilótát akarnak, aki képes kihívást jelenteni a másik pilótára. A csapat pedig stabilitást szeretne. Gondoljunk csak a Hamilton- Alonso párosra. Vagy Hamilton-Rosberg felállásra. De visszatekinthetünk a ’80-as évekre is, ahol Senna és Prost voltak csapattársak. Ha csapaton belül feszültség van, az összeomlást is eredményezhet. Toto Wolff nyitott bevallása szerint, ha Rosberg nem vonult vissza 2016-os bajnoki címe után, akkor az osztrák legalább az egyik pilótának megmutatta volna, merre van az ajtó.

Tehát azok a csapatok, akiknek van egy gyors autójuk, egy olyan pilótát keresnek, aki gyors, megbízható, de nem valószínű, hogy az elsőszámú pilótára veszélyt jelent. Arról nem is beszélve, hogy Helmut Markót leszámítva a Red Bull szavai szinte teljes mértékben pozitívak voltak Perezről. Verstappen a valaha volt legjobb csapattársnak nevezte, míg Christian Horner folyamatosan dicsérte a mexikói befolyását a csapaton belül. Horner még a tavalyi szezonban, amikor nem sikerült bejutnia Pérez-nek Q3-ba, akkor sem szerette volna kitenni a csapatból. A csapat szponzorai sem mellékes. Ő és Verstappen együtt 55 millió dollárt hoznak a csapatnak.

Több jelölt is volt Pérez helyére. Daniel Ricciardo nem úgy kezdte az évet, ahogy szerette volna. Yuki Tsunoda sorra jobban teljesít. A japán pilótát nem szerették volna előléptetni. Így maradt Carlos Sainz. A spanyol pilóta aligha egyezne bele egy másodhegedűs szerepbe. Még Alonos neve is felmerült, de a spanyol maradt az Aston Martin-nál. Lando Norris-t is szerették volna szerződtetni, de a brit a Mclaren-nál hosszabbított úgy, mint Charles Leclerc is. Christian Horner a következőket mondta:

„Fontos az idő, hogy megerősítsük a 2025-ös felállásunkat, és nagyon örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát Checo-val. A folytonosság és a stabilitás fontos a csapat számára, és Checo és Max egyaránt sikeres és robusztus partnerség, amely biztosította az első egy-két helyet a csapat számára a tavalyi bajnokságban. Checo erősen kezdte 2024-et Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Japánban a második helyekkel, majd a dobogóval Kínában. Az elmúlt néhány verseny nehéz volt. Várjuk, hogy visszatérjen és újra jó formáját mutassa, amit oly gyakran látunk. A tavalyi év egy egyszarvú szezon volt, és keményen kell dolgoznunk, hogy megőrizzük címeinket, de biztosak vagyunk a felállásban és a csapat egészében, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy szoros küzdelmes bajnokság alakuljon ki.”- árulta el Christian Horner.