A Kanadai Nagydíj változékony időjárási viszonyairól ismert, és ez alól a 2024-es futam sem lesz kivétel. Vajon a futam alatt is esni fog az eső?

Montrealban jó idő volt az elmúlt napokban. A hét vég előtt egy front vonul át Quebecois városa felett. A Circuit Gilles Villeneuve a Notre Dame-szigeten, a St. Lawrence folyóban található, és számos meglepetés győzelmet láthattak már itt a szurkolók. Jean Alesi 1995-ben, Lewis Hamilton 2007-ben, Robert Kubica egy évvel később és Daniel Ricciardo 2014-ben tudott itt győzni. A pálya a néhai ex-F1-es Gilles Villeneuve-ről, az 1997-es pilótabajnok Jacques apjáról kapta a nevét.

Milyen idő várható Montrealban?

Csütörtökön és pénteken is esős időjárásra kell számítani. Ha minden igaz, akkor a rossz idő a második szabadedzést fogja érinteni, ami helyi idő szerint 17:00 órakor veszi majd kezdetét. Szombaton és vasárnap is nagy esély van arra, hogy vizes körülmények között edzenek és versenyezzenek a pilóták. Az időmérőt nagyban befolyásolhatja az időjárás is.

Vasárnap délelőtt még napos idő várható. Délután viszont megnő az eső valószínűsége. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor érkezhet meg az eső. Valószínűleg egy száraz rajttal veszi kezdetét a Kanadai Nagydíj és a futam alatt nyílhatnak meg az égi csatornák. A csapatoknak nem lesz melegük. Pénteken maximum 21, szombaton és vasárnap 18 fok várható. A szél mérsékelt lesz.