Esteban Ocon és az Alpine a hét elején jelentette be, hogy elválnak útjaik. A francia pilóta már a Kanadai Nagydíj első szabadedzését is ki kell hagyja. Persze ennek semmi köze ahhoz, hogy 2024 év végén távozik a csapattól.

Jack Doohan az Alpine tartalékosa. Kanadában lehetőséget kap az első szabadedzésen. Esteban Ocon autójába ülhet be és vesztheti az egy órás tréningen. A döntés, miszerint Montrealban Doohan ülhet autóba azért is érdekes, mert a hét elején jelentették be Ocon távozását. Nem hosszabbítják meg a szerződését. Dohhan-nak is azok között van, akiket szerződtethet az Alpine 2025-re.

Ocon összeütközött csapattársával, Pierre Gaslyval a Monacói Nagydíj nyitó körében, ami az alpesi csapatfőnök, Bruno Famin-nak a haragját is kiváltotta. A monte-carlói összecsapást követően, bár nem ez volt az egyetlen tényező a döntésben, megegyezés született arról, hogy Ocon az idei szezon végén elhagyja az Alpine csapatot. Még nem tudni, hogy hol folytatja. Egyes hírek szerint a Haas-nál és a Stake F1 csapatnál is lehet esélye.

Doohan számára nem ismeretlen az Alpine. Tavaly már beülhetett a francia versenygépbe. Mexikóban és Abu Dhabiban is lehetőséget kapott. Bruno Famin a következőket mondta: „Értékes munkát végzett a szimulátorban. Így kaphatunk pár jó visszajelzést Montrealban is.”- jelentette ki.

Doohan, aki idén az Alpine tartalékosa és szimulátoros pilótája. Úgy döntött, hogy nem folytatja az F2-ben, reméli, hogy munkája megnöveli az esélyeit a 2025-ös debütálásra. „Hálás vagyok a csapatnak a lehetőségért, amit Kanadában kaphatok. Még a szezon elején megismerhetem a 2024-es versenygépet.”- árulta el Doohan. Ocon, aki a múlt héten a közösségi médiában ütötte fel a fejét a monacói ütközés miatt kapott visszaélések miatt, azt mondta, alig várja, hogy végre visszaülhessen a volán mögé Kanadában, és folytathassa a szezont.