Charles Leclerc és a Ferrarit vizsgálat alá vonták a második szabadedzés után. A monacói pilóta az intermediate gumikkal hajtott pályára, de az FIA még nem nyilvánította vizesnek a pályát.

A Ferrarit 5000 eurós pénzbírsággal sújtották a Kanadai Nagydíj versenybírái. Charles Leclerc 2. szabadedzésen elkövetett szokatlan szabálysértése miatt.

A második szabadedzésre mindenki hamar ki akart menni a pályára, mivel az előrejelzések szerint a közelben már esett az eső. Leclerc a garázsban várakozott. Csapattársa, Carlos Sainz közepesen ment, de a Ferrari gyorsan felcsavarozta az intermediate abroncsokat Leclerc SF-24-ére, aki ezután pályára gurult.

Mindazonáltal köztes és vizes gumiabroncsok csak akkor használhatók, ha a versenyigazgató a pályát vizesnek nyilvánította – ezt a Sportszabályzat 30.5.L cikkelye. Ezt Niels Wittich nem jelentette ki. Ezért a felügyelők úgy találták, hogy Leclerc, aki csak egy kört tett meg a pályán, miután rájöttek arra, hogy szabályt szegtek. Emiatt 5000 eurós bírságot kapott a csapat.