Charles Leclerc és csapattársa, Carlos Sainz már a Q2-ben kiestek, miután a két Ferrari katasztrofális időmérőn van túl Kanadában. Leclerc értetlenül állt a kiesés előtt.

Charles Leclerc elismerte, hogy nem tudja, mi okozta a Ferrari tempóhiányát a Kanadai Nagydíjra való kvalifikáció során. Miután két héttel ezelőtt a monacói utcákon diadalmaskodott , az olasz alakulat formája felborult, és egy rémálomszerű montreali időmérőt eredményezett. Leclerc a Q2 végén kiesett, és a rajtrácson a 11. helyről indulhat a vasárnapi futamon. Sainz a 12. lett. Hasonlóan, csapattársa, Carlos Sainz is küzdött a Circuit Gilles Villeneuve versenypályán. A médiának, köztük a RacingNews365- nek nyilatkozva Leclerc elárulta, hogy a figyelmeztető jelek már az utolsó edzésen is jelen voltak.

„Egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak” – mondta Leclerc.”Sajnos ez van. A harmadik edzésen száraz körülmények között nem voltunk sehol. Egyelőre nincs magyarázatom. A harmadik edzésen tudtam, baj van, de még nem jöttünk rá, hogy mi. A tapadás rendkívül gyenge volt, különösen az első szektorban. Ha ott sok időt vesztesz, akkor ennyi a körödnek. Nagyon meglepő. Nem erre számítottam, és ez nyilvánvalóan csalódott vagyok. Jobb versenyre számítok.”- árulta el Charles Leclerc.