Sergio Pérez ismételten egy nehéz időmérőt tudhat maga mögött. A mexikói pilóta kiesett a Q3-ban. Pérez az időmérő után elárulta, hogy mi volt a gond.

Sergio Perez részletesen ismertette a Kanadai Nagydíjra való kvalifikáció során tapasztalt tempó hiányának fő okát. A mexikói pilóta második egymást követő alkalommal búcsúzott a Q1-ben. Monacóban sem tudott bejutni a Q2-be. Miamiban tudott utoljára bejutni a Q3-ba. Vajon megismétlődik a tavalyi év, mikor Pérez a nyár eljöttével rosszul teljesít? Ezt az idő eldönti. Mindenesetre az egyéni bajnokságban már visszaesett a 6. helyre. Mi lehetett a baj Kanadában?

„A legfontosabb az volt, hogy javítsunk a hátsó tengelyen. A hátsó tengely számomra meglehetősen trükkös volt, és végül kifizettem az árát. Alapvetően egyszerűen nem volt tapadásom, túl sokat csúsztam, és a kvalifikációnk totális katasztrófa volt.” Utólag úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiket jobban is csinálhattunk volna, de alapvetően hiányzott a tempónk.”- árulta el Sergio Pérez.