Magyar idő szerint este 20:00 órakor rajtol el a Kanadai Nagydíj, mely vízes körülmények mellett vehette kezdetét.

16 fokos a levegő, 21 fokos az aszfalt volt Montréalban. A két Haas extrém esőgumikon, a többiek intermediate-eken kezdtek. A rajt után nem volt baleset. Az első négy változatlan sorrendben halad, Alonso és Hamilton viszont megelőzte Ricciardót. Magnussen és Hülkenberg jól választott. A Haas pilótái sorra javítottak pozíciójukon.

Magnussen már Norrist, Hülkenberg Hamiltont támadta, de már egyre inkább az intermediate-eknek kedvezett az időjárás, mert egyre kevésbé esett. Russell 3 másodperccel vezetett Verstappen előtt. Leclerc-nek gondjai akadtak.
Valami nem működött a Ferrariban, mert a monacói nem tudott olyan tempót autózni, mint szeretett volna. Hülkenberg még kitartott, de már feltartotta a mezőnyt. Russell és Verstappen nagyon ellépett a többiektől, a holland a leggyorsabb a pályán. Folyamatosan száradt az ideális ív.

Ricciardo hibás rajt miatt 5 másodpercet kapott. Hülkenbergnek kereket cseréltek. Russell feltartotta Verstappent, így a McLarenek, elsősorban Norris visszazárkózhatott rájuk. Hamilton is támadta Alonsót. Mindenki az ígért esőt várta a kerékcserével. Verstappen elfékezte az egyes kanyart, így Norris rátapadt, Russell pedig ellógott tőle.

Norris megelőzte Verstappen-t. A brit az élre is állt. Norris már 7 másodperccel ellógott, de közben a pálya melletti részeken már esett az eső. Sargeant csapta falnak a Williamset, jött a safety car! Norrist kint hagyták! Nem jött a bokszba, mögötte viszont majdnem mindenkinek kereket cseréltek. Hamilton a bokszban előzte meg Alonsót. Norris csak a 27. körben állt ki. Verstappen és Russell is megelőzte.

Leclerc-rel kipróbálták a kemény gumikat, sok veszítenivalója nem volt a Ferrarinak. A bokszban azonban nagyon nehezen tudott megmozdulni a monacói. Kijön a safety car, folytatódik a futam, lassan szemerkélő esőben. A sorrend nem változott az újraindítás után, Leclerc pedig borzasztóan szenvedett a slickeken. Pár kór után elállt eső. Leclerc pórul járt. Közben Sainz első szárnyának egy darabja repült le, miután összeért Bottas-al. Mindkét Ferrari szenvedett. Ebből nem lett pontszerzés. Norris nagyot hibázott, de a kanyar levágása után visszatért a harmadik helyre. Magnussen és Bottas közepesekre váltott, egyelőre nem jól működött a száraz pályás gumi. Leclerc a bokszba hajtott és feladta a futamot.

Norris újra tovább maradt a pályán. Két kört tett meg. A bokszkiállás után Russell-t megelőzte. 50. körben jártunk. Norris hibázott is, Russell pedig ezt és a melegebb gumijait kihasználva visszaelőzte a honfitársát. Verstappen eközben az autója rugózására panaszkodott. 52. körben Russell hibázott, így Norris ment el mellette. Verstappen pedig növelte ezáltal az előnyét. Ráadásul Piastri is megérkezett a két britre. Pérez kiesett. Közben Sainz és Albon ütközött. Safety car gurult a pályára. Russell és Hamilton is túl egy újabb kerékcserén, a 4-5 helyen álltak.

14 kör volt hátra. Verstappen, Norris, Piastri, Russell, Hamilton, Alonso, Stroll, Tsunoda, Ocon, Ricciardo, Gasly, Hülkenberg, Bottas, Magnussen és Zhou volt a sorrend.
Kijött a biztonsági autó, 12 kör volt hátra. Az újraindításnál nem változott a sorrend, Verstappen máris ellépett a McLarenektől. 62.kör. Norris feltartotta Piastrit és Russellt, de nem tudták megelőzni őt DRS-sel sem. Russell úgy próbálkozott Piastri ellen, hogy összeértek, és végül a brit járt pórul. Hamilton is elment mellette.

66. kör. Hamilton már dobogós helyen
Piastrit megelőzve a harmadik, és támadhatta Norrist is. Érett a Mercedes idei első dobogója. Tsunoda egy nagy hibája után visszaesett. Ma biztos nem szerez pontot. A sorrend nem változott. Verstappen nyerte a Kanadai Nagydíjat. Norris és Russell állhatott még fel a pódiumra.
Hamilton, Piastri, Alonso, Stroll, Ricciardo, Gasly és Ocon szereztek pontot Kanadában.