Sergio Perez-t beidézték a versenybírák. A futam után vizsgálat alá került. Mint kiderült, a mexikói pilóta büntetést kapott, amit a Spanyol Nagydíjon kell majd letöltenie.

Sergio Perez háromhelyes rajtrácsbüntetést kapott a Spanyol Nagydíjon, miután bűnösnek találták. Nem biztonságos állapotban vezette autóját. Perez a verseny 53. körében a 6-os kanyarban a fal csapódott. Az autó hátsó szárnya megsérült. A Red Bull pilótája a bokszba hajtott. Majd kiszállt az autóból.

Pérez azzal, hogy a bokszba hatott, rengeteg törmeléket szórt szét a pályán. A versenybírák előtt meg kellett jelennie. Az esetet vizsgálták, mert nem biztonságos állapotban vezette autóját. A barcleonai futam három helyes büntetést kapott. A Red Bull 25 000 eurós bírságot szabtak ki.

„Miután a 6-os kanyarban a fallal érintkezett, a pilóta egy megrongálódott autóval végigment a pályán. Több alkatrészt szórt szét a pályán. A csapat a meghallgatáson megerősítette, hogy a pilótának azt tanácsolták, vigye vissza az autót a boxba, mert megpróbálták elkerülni a Safety Car-os fázist. A bírák úgy ítélték meg, hogy a pénzbírság mellett, rajtbüntetést is kiosztanak.”-állt a közleményben.