A Ferrari eléggé alul teljesített Kanadában. Számukra egy rémálom volt. Nem jutottak be Q3-ba, majd a versenyt egyik pilótájuk sem fejezte be.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur reméli, hogy a szezon össze problémája Kanadára összpontosított. Az olasz alakulat nem jutott be a Q3-ba. A 11 és 12. helyről várhatták a rajtot. Leclerc motorproblémákkal küszködött mielőtt kiesett a versenyből. Sainz az 53. körben megpördült és Albon autóját is eltalálta. A 2022-es bakui futam óta először esett ki mindkét Ferrari.

„Erős tempónk volt pénteken. Szombaton eléggé trükkösek voltak a körülmények. Úgy gondolom, hogy néhány csapat szenvedett, de nem megyek be a részletekbe. A futam előtt magabiztosak voltunk. A probléma már a rajt után látszott. Minden elromlott. Remélem, hogy a szezon összes problémáját itt élhettük át. Charles autójából már a a második körben elment egy kisebb erő. Monacóban jók voltunk. Itt nem. Charles-nek ki kellett állnia a bokszba. Majdnem egy környi időt veszítettünk, de sikerült. Carlos sem volt helyzetben. A verseny elég hosszú volt. Valtteri-vel is érintkezett, ami megsértette a padlólemezét és az első szárnyát is.”- árulta el Frederic Vasseur.