Carlos Sainz nem tudta befejezni a Kanadai Nagydíjat. A spanyol pilóta megpördült és Alex Albon-t is magával rántotta. Sainz szerint a Montrealban tapasztaltak csak egyszeri alkalom volt.

Carlos Sainz határozottan azt állította, hogy a Ferrari Kanadai Nagydíjon látott és tapasztalt gondjaik egyszeri eset volt. Arra számít, hogy a Ferrari Barcelonában már versenyképes lesz.

A Ferrari nagy várakozásokkal érkezett Montrealba, miután Monacóban az első és a harmadik helyen zártak. Sainz és csapattársa, Charles Leclerc is küszködött Kanadában. A Q3-ba sem jutottak be. A versenyen nem tudtak előrébb lépni. Leclerc versenyét motorprobléma nehezítette. Sainz a verseny végén a pontokért harcolt. A hatos kanyarnál megforgott és Alex Albon Williams-ét is eltalálta. Visszatért a pályára, de nem sokkal később feladta a futamot.

„Ez nem volt egy ideális hétvége. Egyszerűen nem volt meg a kellő tempó. Csapatként küszködtünk. Küszködtünk a tempóval, az egyensúllyal. Ez egy egyszeri alkalom volt. Barcelonában már ott leszünk, ahol általában voltunk.”- árulta el Carlos Sainz. Részletezve az 52. körben elkövetett hibát, amely véget vetett mind az ő, mind Albon versenyének

„Miután elkezdett száradni a pálya, mi is gyorsultunk. Kockáztatnom kellett. DRS távolságban kellett maradnom, hogy előzni tudjak, de elkövettem egy hibát. Nem volt jó a tempónk. Még intereken sem. Nem erre számítottunk. Sokat csúszkáltunk és nem volt jó érzés vezetni.”- zárta.