A Red Bull 25 000 eurós pénzbírságot kapott azért, mert Sergio Perez nem biztonságos állapotban vitte vissza RB20-át a boxba a Kanadai Nagydíj. Ez a büntetés enyhe volt?

A Red Bull 25 000 eurós pénzbírságot kapott, mert arra kérte Pérez-t, hogy a Kanadai Nagydíj alatt hajtson vissza a bokszba egy olyan autóval, ami nem volt biztonságos. Így elkerülhették a biztonsági autót. Max Verstappen vezette a versenyt Montrealban, amikor Perez nekicsapta az autót a szalagkorlátnak. Az autójának hátsó szárnya megsérült. Le kellett volna parkolni az autót. Ki kellett volna szállnia az autóból.

Mivel azonban a Circuit Gilles Villeneuve versenypálya félig utcai versenycsík, nem rendelkezik sok olyan területtel, ahol az autókat ki lehetne gurítani a pályáról. Szinte biztos, hogy biztonsági autó jött volna a pályára. Ezért a csapat utasította Perezt, hogy vigye vissza az RB20-át a garázsba. Ez a versenybíráknak nem tetszett.

Így Pérez a Spanyol Nagydíjon egy három rajthelyes büntetéssel kezd. A RacingNews365 legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a Red Bull és Pérez több és nagyobb büntetést érdemelt volna. 43,28 százalék gondolta úgy, hogy nagyobb büntetés járt volna. 24,88 pedig úgy gondolja, hogy a Perez büntetése egyben csapatbüntetés is. A szurkolók többsége szerint megérdemelten kapta a Red Bull és Pérez a büntetést.