Max Verstappen megnyert egy olyan futamot, amire sokan nem számítottak. Nick Golding, a RacingNews365 munkatársa szerint egy egy nagy csapás a Mclaren-nek és a Ferrarinak is.

Max Verstappen 2024-es Forma-1-es Kanadai Nagydíj megnyerése jelentős csapás a riválisoknak. Nemcsak azért, mert 56 pontra növelte előnyét a bajnokságban, hanem leginkább azért, mert nem a Red Bull volt a favorit. A futam előtt a Ferrarit és a Mclaren-t tartották nagy esélyesnek, miután a Red Bull-nak gondjai akadtak Monacóban. Kanadában is erősen használni kell a rázóköveket. Ez a Red Bull-nak nem igazán fekszik.

Imolában már látszott, hogy Max Verstappen és a Red Bull-nak komoly gondjai lehetnek, de a holland nyerni tudott. Monacóban Verstaoppen a dobogó közelében sem volt. A Red Bull, amely egy repedést mutatott a páncéljában, megnyitotta az ajtót a Ferrari és a McLaren előtt. A Circuit Gilles Villeneuve pálya több helyen új aszfaltot kapott, de a tökéletes körhöz erősen használni kellett a rázóköveket.

Többen arra számítottak, hogy a kanadia pálya nem a Red Bull terepe lesz. Így tovább faraghat a hátrányából a Ferrari vagy a Mclaren. A McLaren, a Ferrari és még a Mercedes is gyorsabbnak bizonyult a hétvége előtt. Verstappen mégis legyőzte őket. Noha a tempója nem volt lényegesen erősebb. Így is le tudta győzni Russell-t és Norris-t.

A Ferrari sehol sem volt a hétvégén, és Carlos Sainz és Charles Leclerc is kiesett a futamból. Verstappen kanadai győzelme egy csapás a riválisokra nézve, mivel az egyéni bajnokságban is növelte előnyét. Győzelme riasztó lehet a Ferrari és a McLaren számára, mert Verstappen olyan futamot nyert, ahol nem a Red Bull volt a favorit, mit fog csinálni a következő versenyeken, ahol az RB20 erősségei is megmutatkoznak? Ha Verstappen nem nyert volna, akkor mindkét bajnokságban komoly küzdelemről beszélnének. Mivel győzelmet aratott, és a leggyorsabb kört is ő futotta meg egy gyengébb autóval. Így a paddockban aggódhatnak. Mi lesz az olyan pályákon, ahol a Red Bull erősségei jönnek majd elő.