A Mercedes főnöke, Toto Wolff elmondta, hogy a csapat újra az élen szeretne harcolni. előre szeretnének haladni. Nem biztos, hogy ezekbe a tervekbe Carlos Sainz is belefér.

Mivel a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződött, Carlos Sainz-nak távoznia kell. A Mercedes pilótát keres. Több pletyka is keringett arról, hogy Sainz a Mercedeshez tart. Toto Wolff dicsérte a spanyolt, de véleménye szerint nem tartozik bele a német csapat jövőbeli terveibe. Kimi Antonelli az, akit a Mercedes favorizál.

„Először is. Carlos megérdemel egy első helyet. Úgy értem, fantasztikus munkát végzett. De nekünk most egy olyan útra indultunk, ahol tudjuk mit szeretnénk. Kicsit újra önmagunkra találni. Ebben minden bizonnyal Kimi Antonelli is szerepet játszik. Még nem hoztuk meg a végső döntést. Nem akarjuk, hogy Carlos ránk várjon. Magának kell meghoznia a döntést. Így igazságos. Szuper munkát végez.”- árulta el Toto Wolff.

Úgy tűnik, hogy Sainz-nak a Williams és az Audi maradt. A Williams-ről azt hallottuk, hogy 2 plusz két éves szerződést ajánlott Sainz-nak. James Vowles pedig a következőket mondta: „Az első számú célpont Carlos.”- árulta el a Williams csapatfőnöke a Sky F1-nek.