Carlos Sainz jövője még mindig kérdéses. Több pletyka is kering a spanyol körül. Úgy tűnik, hogy top csapatnál nem lesz lehetősége. Szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről.

Carlos Sainz nem volt hajlandó kommentálni a róla és a Williams szerződésről szóló pletykákat. Arra viszont büszke, hogy eldöntheti, hol versenyezzen 2025-ben.

A szezon végén elhagyja a Ferrarit, mivel helyére Lewis Hamilton érkezik majd. Egyes hírek szerint Sainz a Stake F1 pilótája lehet, mely istálló 2026-ra Audivá válik. Köztudott, hogy a német gyártó szeretné Sainz-t leigazolni, de a spanyol még nem hozta meg döntését.

A Mercedes és a Red Bull előtt bezárt minden ajtó. Úgy tűnik, hogy Andrea Kimi Antonelli válthatja majd Lewis Hamilton-t. Sergio Pérez pedig hosszabbított a Red Bull-al. Így Sainznak korlátozott lehetőségei vannak.

A Stake/Audi megállapodás mellett még az Alpine-nál, és a Williams-nél lenne hely. Igaz, a Haas-nál is, de ott nem igazán számolnak Sainz-al. A Williams csapatfőnöke, James Vowles nem titkolta, hogy szeretné leigazolni Sainzt. A spanyol pilóta korábban kinevette a hazai médiát. Mondván, hamis híreket terjesztenek.

„Ezt nem részletezhetem. Nem nem kommentálok, mert bármit is mondok, mert címlap sztorit csinálnak belőle. Csak annyit mondhatok, hogy az összes lehetőségem, ami az asztalon van, jó lehetőség, és büszke vagyok arra, hogy a Forma-1-ben megválaszthatom, hol folytathatom a versenyzést. Nem hiszem, hogy több pilótának van arra lehetősége, hogy válogasson, melyik csapatnál töltse a következő 2-3 évet. Mindenkivel, akivel beszéltem, úgy éreztem, hogy nagyon szeretnének a csapatukba, és ez büszkeséggel és pozitív érzésekkel tölt el a jövőt illetően.”- árulta el Carlos Sainz.