Egy hét múlva, azaz a következő hétvégén kerül sor a Spanyol Nagydíjra. Az Aston Martin szerint a spanyol pálya nem fog feküdni az autójuknak, de bíznak a meglepetésben.

Fernando Alonso elismerte, hogy meglepné, ha az Aston Martin versenyképes lenne a következő hétvégén sorra kerülő Spanyol Nagydíjon. A brit csapat eddig Kanadában teljesített a legjobban. Alonso és Lance Stroll a hatodik és a hetedik helyen végzett. Nehezen indult a 2024-es évük. Az AMR24 jelenleg nem képes felvenni a versenyt a Red Bull-lal , a Ferrarival , a McLarennel és a Mercedesszel. Az Aston Martin túl jó az alattuk lévőknek, de nem elég gyors ahhoz, hogy kihívja az előttük állókat. Alonso azonban örül annak, hogy a brit csapat fejlődik. Ismerkednek az autóval. Szeretnék a legtöbbet kihozni belőle.

„Mindig ez egy nagyon dinamikus sport, folyamatosan tanulsz az autóról, az új csomagokról, amelyeket bevezetsz. Te is más autókat és más filozófiákat nézel, és különböző dolgokat próbálsz ki. Igen, azt hiszem, az elmúlt néhány hónap nagyon eredményes volt számunkra az autó megértése szempontjából. Szóval nagyon magabiztos vagyok. Meglátjuk. Papíron jobban feküdt nekünk Montreal, mint Barcelona. Úgy gondolom, hogy Kanada jobban feküdt nekünk. Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik és új dolgokat viszünk Barcelonába. Szóval igen, ez egy nagyon érdekes hétvége lesz. Meglátjuk, hogy tudunk-e mindkét autóval pontot szerezni. Ez a cél.”- árulta el Fernando Alonso.