Az Aston Martin csapatnál Fernando Alonso jövője már tisztázott. A spanyol pilóta két évig még biztosan a brit csapatnál marad, de mi lesz Lance Stroll-al?

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack a kanadai pilóta jövőjéről beszélt. Az 52 éves csapatfőnök szerint nagyon gyorsan közeleg az az idő, amikor az Aston Martin-nak közölnie kell a Stroll-ra vonatkozó döntését. Mivel Stroll édesapja, Lawrence a csapat tulajdonosa, a kanadai pilóta folyamatosan bővülő szerződéssel rendelkezik, de kevés részletet hoztak nyilvánosságra a megállapodásról. Stroll a következőket mondta:

„”Igen, az biztos, hogy ezen jár a fejem” – mondta Stroll a médiának, köztük a RacingNews365-nek , amikor megkérdezték, hogy marad-e az F1-ben. Úgy tűnik, ez egy nagyon népszerű kérdés. Mostanában sokszor megkérdezik tőlem. Mindennek szeretnék a részese lenni. A fejlődésnek, annak, ami Silvestone-ben történik. Továbbra is az a célom, hogy maradjak és részese legyek.”- árulta el a kanadai pilóta.

Annak ellenére, hogy a 25 éves pilótát gyakran kritizálják teljesítménye miatt, és rendszeresen megkérdőjelezik az F1-ben elfoglalt helyét folyamatosan meghosszabbítják a szerződését. Vannak, akik szerint csak gátolja a feltörekvő tehetségek debütálását. Stroll tavaly 76 pontot szerzett. Alonso 206-ot. Arra fogták, hogy a szezon előtt megsérült Stroll csuklója. Idén Alonso 41, még Stroll 17 pontot szerzett. A pályán elért eredményektől függetlenül az Aston Martin továbbra is támogatja. Úgy tűnik, hogy Stroll marad a csapatnál.

„Lance ugyanazt közölte velem, amit a médiával. Tudjuk, hogy az Aston Martin Lance otthona… és azt hiszem, hamarosan közölnünk kell valamit.”- árulta el Mike Krack.