A Renault azon dolgozik, hogy 2026-ra új motort gyártson. Mégis a francia autómárka azt fontolgatja, hogy befejezi az F1-es projektjét. Az Alpine-nak új motorszállítót kell találnia.

A RacingNews365 több forrásból szerzett információja szerint a Renault azt fontolgatja , hogy visszavonul és kiszáll az F1-ből. Annak érdekében, hogy az F1-es csapat 2026-ban is versenyezhessen, amikor az új motorszabályzat életbe lép, tárgyalásokat folytattak más beszállítókkal.

Érthető, hogy a francia gyártóóriás nem akarja folytatni a 2026-os motor fejlesztését. A költségek túl magasak. Ha a projekt a következő hónapokban véget ér, a márka jelentős összegeket takaríthat meg. Az Alpine mindeddig nem volt hajlandó válaszolni a RacingNews365 megkeresésére.

A Forma-1 számára nagy csalódás lenne, ha a Renault 2026-tól leállítaná a motorok szállítását. Az Audi és a Red Bull Powertrains/Ford közelgő érkezésével a beszállítók száma hat főre bővül. A Renault mellett jelenleg a Mercedes , a Ferrari és a Honda is megtalálható. Ez a szám most nagy valószínűséggel ötre csökken. Ez azt jelenti, hogy 2026-ban a csapatok fele csak partner istálló lesz. Az F1-nek 2028-ig várnia kell egy új beszállítóra. Persze csak akkor jöhetne az F1-be új beszállító, ha Andretti bekerülne a sportágba. Egyelőre nincs kétségünk az Alpine Forma-1-es jövőjét illetően. Ha a Renault úgy dönt, hogy leállítja a motorprojektet, vannak jelöltek, akik szívesen szerződnének a francia csapattal és szállítanának számukra erőforrást.

A Honda és az Audi csak egy csapatot lát el 2026-ban erőforrással. Minden bizonnyal szívesen segítene az Alpine-nak. Bár, az Audi projekt új lesz, és nem valószínű, hogy azonnal partner istállót keresne. A Red Bull és a Ferrari is szóba jöhetne, de az bikák nem valószínű, hogy új partnert keresnek. Ők meg vannak elégedve az RB csapattal. Véleményünk szerint második csapatnak nem igazán fognak szállítani.

A Sauber „kilépésével” az F1-ből a Ferrari elveszít egy ügyfélcsapatot, így ideális jelölt lehet az Alpine számára, mivel az olasz óriáscég már korábban jelezte, hogy hajlandó lenne három csapattal dolgozni. Mivel a motorszállítók legfeljebb három csapatnak adhatnak el motort, a Mercedes is bekerülne az egyenletbe. Jelenleg a McLarent, a Williamst és az Aston Martint látja el. Utóbbi azonban 2026-ban Hondára vált, így megnyílik a lehetőség, hogy az Alpine céggel töltse be a megüresedett helyet. Az FIA engedélyére azonban szükség lenne.

A jövő kérdése az, hogy a csapat milyen néven folytatja. Az elmúlt hónapokban olyan pletykák is felröppentek, hogy az Alpine-t átvehetik. Ha a csapatot eladnák, a csapat természetesen más néven versenyezne. Nem tudni, hogy mi lesz az Alpine-al. Annak ellenére, hogy az Alpine tárgyalásokat folytat más motorszállítókkal, továbbra is reméli, hogy sikerül belső megoldást találni. Ez úgy valósítható meg, hogy részben eladja az F1-es motorok részlegét egy vevőnek vagy partnernek. A következő hetekben a francia csapatnak döntést kell hoznia.