Carlos Sainz kihagyta a szezon második futamát, mivel vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála. A spanyol pilóta rajthoz akart állni, de az orvos ezt nem tartotta jó ötletnek. Bele is halhatott volna.

Carlos Sainz a szezon második versenyhétvégéjéről beszélt. Elárulta, hovy az orvosa nem tartotta jó ötletnek a versenyzést. Szó szerint az életével játszott volna. Mi is történt?

A Ferrari pilótája rosszul érezte magát, amint megérkezett Szaúd-Arábiába. Pénteken még autóba ült, de egyre rosszabbul lett. Kórházba került, ahol vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, mielőtt megműtötték.
Ez megnyitotta a kaput Oliver Bearman előtt, hogy debütáljon az F1-ben, ahol több pontot is szerzett. Sainz erről a hétvégéről mesélt. Nincsenek jó emlékei.

Kövess minket Facebookon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Nincsenek jó emlékeim. A bahreini harmadik hely után megérkeztünk Dzsiddába. Nagyon jól kezdtem a szezont. Csütörtökön találkoztam a sajtóval, a mérnökömmel, rendezvényekre mentünk. Egyre rosszabbul éreztem magam. Lázas lettem. Pénteken autóba kellett ülnöm. Elkezdtem mindent beszedni, hogy csillapítsam a lázam és a hasmenést. Arra gondoltam, hogy ha gyógyszerrel megoldható, akkor beülhetek az autóba. Kimerült voltam, mert nem ettem, nem volt energiám, jobban izzadtam, mint máskor. Ez volt az egész pályafutásom legnehezebb két edzése. Emellett Jeddah nagyon megerőltető kör a fizikum szempontjából. Gyors pálya és meleg van. Megcsináltam a szabadedzéseket, de úgy gondoltam, hogy ha ez így megy tovább, nem tudom végigcsinálni a versenyt, és a kvalifikáción sokat fogok szenvedni.
Másnap reggel 6-kor még mindig ugyanaz volt, és azt hittem, hogy ez nem lehet vírus. Feszültebb voltam, mint két napja, ezért úgy döntöttem, bemegyek a kórházba. Bementem a kórházba, elvégezték a vizsgálatokat, és közölték: „Vakbélgyulladásod van.” Én azt mondom: „Meg kell műteni, igaz? „Igen”-t mondanak, és megkérdezték: „Mióta van ez?” Mondtam nekik két napot, és azt mondták: „Őrült vagyok, mert ha a vakbél kiszakad, a halál kockázata áll fenn, és a műtét háromszor hosszabb is lehet. Még mindig csak az F1-re gondoltam, versenyezni akartam, és azt mondtam: „Ha adsz valami erőset, hogy meg tudjam csinálni a versenyt, és holnap eljövök a műtétre? Nemet mondtak, mert valami nagyon komoly dolog történhet, és meghalhatok, ha kiszakad a vakbelem.
Azt mondtam: „Rendben, műtsenek meg, de két hét múlva lesz az ausztrál futam. Készen állok Ausztráliára? Azt mondták, nagyon szoros lesz, és ne gondoljak rá, majd meglátjuk, mit érzek a műtét után. Azt mondták, hogy a felépülés körülbelül 10-14 napig tart testmozgás nélkül. Ezért sürgős műtéten estem át. Kihagytam a dzsiddai versenyt, ami nagyon fájt a bajnokság szempontjából, mert 12-15 pontot biztosan veszítettem. Onantól kezdve arra gondoltam, hogy visszatérek Ausztráliába versenyezni.”- árulta el Carlos Sainz, aki két héttel később megnyerte a melbournei futamot.