Kevin Magnussen nem hiszi, hogy bizonyítania kellene. Úgy gondolja, hogy őt már ismeri annyira a Haas, hogy meghosszabbítsák a szerződését.

A dán pilóta 2017-ben csatlakozott az amerikai csapathoz. 2020 végén nem kapott új lehetőséget. A Haas Mick Schumacher-el és Nikita Mazepin-ek vágott neki a 2021-es évnek. Magnussen-t az orosz Mazepin helyére hívták vissza. Az orosz pilótát a 2022-es szezon előtt rúgták ki. Nagy szerepet játszott ebben az orosz-ukrajnai háború. Kevin Magnussen-nek idén lejár a szerződése. Úgy érzi, nincs mit bizonyítania a Haasnak és nem is keres más lehetőséget. Szerinte van esélye arra is, hogy nem kap új esélyt. Még akkor is, ha a Haas jól ismeri és tudja, mire képes

„Igen, van erre is esély.”-mondta a médiának, köztük a RacingNews365-nek , amikor arról kérdezték, nem tart-e attól, hogy nem kap új lehetőséget. A csapat nagyon jól ismer. Nem hiszem, hogy bármit is bizonyítanom kellene. Nagyon nyitott pilótapiac. Meglátjuk, hogyan alakul. Egyértelműen kijelentette, hogy szívesen folytatnám a közös munkát. Úgy gondolom, hogy a csapat jó helyzetben van, és nagyon jók a remények a jövőre nézve. Örömmel lennék ennek részese.”- árulta el Kevin Magnussen, aki sem magának, sem a csapatnak nem szabott határidőt a döntés meghozatalára.

„Nem tűztem ki határidőt. Még mindig nagyon nyitott a pilótapiac. Érdekes lesz látni, hogy ki, hova szerződik. Magamnak nem tűztem ki semmilyen dátumot.”- folytatta. Vajon ez a legkaotikusabb év a pilótapiac szempontjából? Magnussen sem tapasztalt még hasonlót. A kérdésre így válaszolt: „Igen, azt hiszem – válaszolta. Minden bizonnyal a legtöbb pilótának idén jár le a szerződése.”- zárta a dán pilóta.