Sergio Perez új, 1+1-es szerződést írt alá a Red Bull-lal. 2025-ben és talán 2026-ban is a bikákkal áll majd rajthoz. A mexikói pilóta örülne, ha a karrierje a Red Bull-al fejeződne be.

Sergio Perez elárulta, hogy a Max Verstappen melletti kihívás arra késztette, hogy a Red Bullnál folytassa. A mexikói pilóta nemrégiben meghosszabbította szerződését a bikákkal.

A legutóbbi, Kanadai Nagydíj előtt jelentették be, hogy a mexikói pilóta kétéves hosszabbítást írt alá, amelyről később kiderült, hogy valójában 1+1-es megállapodásról van szó.

Nem meglepő, hogy a szerződéshosszabbítás aláírása előtt Pereznek több lehetőség is volt. Fő célja mindig az volt, hogy a Red Bull-al folytassa.

„Volt pár lehetőségem más csapatnál is, de arra törekedtem, hogy itt maradhassak. Nagyon boldog vagyok. Szeretek ezekkel a szerelőkkel, mérnökökkel dolgozni. Mindenki keményen dolgozik. Mindent belead. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal folytathatom a pályafutásom. Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam. Szeretném ezzel a csapattal befejezni a pályafutásomat. Nagy kihívás Max csapattársának lenni, de élvezem. Ez késztetett arra, hogy folytassam, pontosan azért, mert ez egy nagy kihívás. Ez arra késztet, hogy folytassam a tanulást és a fejlődést. Más pilótákkal is megvan ez, de a Red Bull ebben a tekintetben különbözik a többi csapattól. Max megadja az alaphangot és magas szinten teljesít. Ő egy az autóval. Egy másik csapatnál, egy másik csapattárshoz máshogy áll. Ez az a kihívás, amit szeretek.”- árulta el Sergio Pérez.