„Ez nagyon megterhelő”- kezdte Daniel Ricciardo az új F1-es szerződésre várva. Az ausztrál pilóta arról beszélt, hogy mekkora teher van egy versenyzőn, ha a jövője forog kockán.

Daniel Ricciardo elárulta, milyen terhet kell viselniük az F1-es pilótáknak, ha jövőjük még nem dőlt el. Az idei pilótapiac elég mozgalmas és még nem ért véget. Több hely még kiadó. Február 1-jén bejelentették, hogy Lewis Hamilton a következő szezonban a Ferrarinál folytatja. Több pilótának még nincs szerződése 2025-re. Hamilton szenzációs lépése felgyorsította a spekulációkat és a pletykákat, amelyek rohamosan terjedtek.

Ricciardo azon pilóták közé tartozik, akiknek a jövője jelenleg még nem ismert. Talán a rossz szezonkezdete miatt nem adott neki új lehetőséget a Red Bull. Sergo Pérez-t szerződtették. Yuki Tsunoda több alkalommal jobban teljesített. A japán pilóta szerződését már meghosszabbították.

„Nagyon sok pilóta még nem tudja, hol folytatja. Ez megterhelő lehet. Ez a jövőd és a karriered. Erre időt kell szánnod. Ez az, amiért keményen dolgozol. Egy ponton csak meg akarod hozni a döntést, és tovább akarsz lépni. De ez nehéz, mert nem lehet félvállról venni.Azt hiszem, mindannyian átesünk rajta. Valamilyen módon, formában már átestünk rajta. Úgy gondolom, hogy ez sokat jelent nekünk, és ezért nyilvánvalóan ezért helyezünk rá olyan nagy súlyt. Nyilvánvalóan szeretnék maradni. Most, hogy visszatértem a Red Bull családhoz, tényleg szeretnék más csapatra koncentrálni. Itt szeretnék maradni és folytatni. Nyilvánvalóan itt akarok lenni, mert tudom, hogy még mindig ide tartozom, és olyan eredményeket is elérhetek, mint Kanadában. Csak rajtam múlik, hogy sikerül-e maradnom és tovább versenyeznem az F1-ben.”- árulta el Daniel Ricciardo.