Az első edzés után érdekes híreket kaptunk. Az Aston Martin megrovást kapott. Az oka, hogy Stroll nem vett részt az az első edzés utáni közönségtalálkozón.

A második edzés is elkezdődött. A levegő 25 fokos volt. A pálya 44. A pilóták napsütésben körözhettek. Elindult az edzés. Hamilton vezetésével máris a pályára gurult a mezőny nagy része. Verstappen és Sainz marad a legtovább a bokszban. Szinte mindenki közepes keverékű abroncsokon nyitott, Norris ezeken futott 1:14,197-es időt, amivel vezetett is. Russell nagyon jól kezdett. A Mercedes pilótája az élre állt. Az első négy 358 ezreden belül volt.

19 perc telt el. A lágy gumik is előkerültek. A Williamsek mellett elsőként a Ferrarik próbálkoznak lágyakon, Sainz át is vette a vezetést. Nem sokkal később Hamilton állt az élre. 0,055 másodperc volt a különbség az első három között. Verstappen nem tudott a legjobb háromba kerülni. A lágyakon futott, időmérős etapnak is lassan vége lett. A folytatásban inkább a versenyszimulációs köröké volt a főszerep.

Villandt az Alpine. Gasly 4. és Ocon 9. helye a legnagyobb meglepetés. Továbbra is a versenyszimulációs körökre figyelhettünk. Pérez és Leclerc visszafogott volt. A helyezésük sem a legjobb 13. és 6. helyre volt elég. Ami pedig a körszámot illeti, messze ők ketten teljesítették a legkevesebbet a második gyakorláson. Véget ért a második szabadedzés. Hamilton, Sainz, Norris végzett az első három helyen. A hajrában is vasárnapra készültek a csapatok.