A szezon első tripla hétvégéje kezdődik, méghozzá azon a pályán, ahol minden bizonnyal utolsó előtti alkalommal versenyez a Forma-1 mezőnye. Az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén láthattuk Oliver Bearmant, aki ezúttal Nico Hülkenberget helyettesítette a Haas csapatánál.

28 fokos a levegő, 46 fokos az aszfalt hőmérséklet várta a pilótákat Katalóniában. Ragyogó napsütés mellett indult el az első edzés. Több csapat fejlesztésekkel érkezett. Így érdekes edzésnek nézhettünk elébe. Az edzés kezdetét vette. Többen a boksz kijártánál várakoztak. Az előrejelzések szerint eső nem varható. Nyári melegre kell számítani. Ez nehezítheti a pilóták dolgát. Verstappen és Albon kivételével mindenki a pályára hajtott. Többen a kemény keverékkel kezdték el az edzést.

Pár perc elteltével mindenki járt már a pályán. Néhányan vissza is tértek a bokszba. Russell keményeken futott 1:15,868-as idejével az első helyen állt. Verstappen 1:15,424-es ideje volt az új vezető köridő. Az első hat helyen a két-két Mercedes, Red Bull és Ferrari állt. Egyformán keményeken, de például a két McLarennek még nem volt mért ideje. 15 perc telt el az edzésből. Norris az 5., Piastri a 10. helyre lépett előre az első körével. Bottas, Alonso és Gasly még mindig mért kör nélkül állt. Ráadásul utóbbi kettő a bokszban ült. Bearman az edzés elején Magnussen-nél is jobb kört rakott össze.

24 perc után szinte mindenki visszavonult a bokszba, jöhettek a beállítás-módosítások, majd a kerékcserék. Verstappen, Russell, Sainz, Norris, Hamilton, Leclerc, Piastri és Pérez volt az első nyolc, azaz a négy élcsapat pilótái álltak az élen.

A Red Bullokra elsőként kerültek fel a lágyak, míg Sainz és a két Mercedes a közepeseken próbálkozott. Sainz át is vette a vezetést. Verstappen 1,172 másodpercet javított és az élre állt. Persze a lágy gumikkal. Norris ugrott az élre.

Előkerült a piros zászló. Fernando Alonso autójáról közben lerepült egy alkatrészt, így rövid időre félbe kell szakítani az edzést a törmelék feltakarítása végett. Folytatódott az edzés. Norris, Verstappen, Sainz, Russell és Pérez volt a sorrend. 10 perc volt még az edzésből. Az utolsó percekben nagy lett a forgalom a barcelonai pályán.

Bearman ugyan csak a 19. helyen állt, de a feladata a tapasztalatszerzés és az autó tesztelése volt Ezt pedig jól csinálta. Nála több kört csak Ricciardo, Sainz és Russell tett meg eddig az első szabadedzésen. Norris nyerte az első edzést. Verstappen a második, Sainz a harmadik helyet szerezte meg.

Hallgassátok a Rádió Pole Pozíció müsorát. Garantáltan tetszeni fog.