Carlos Sainz megerősítette, hogy közel áll a végső döntés meghozatalához Forma-1-es jövőjét illetően. Elismerte, hogy nem akar többet annál várni, amennyi szükséges.

Carlos Sainz megerősítette, hogy a Forma-1-es jövőjével kapcsolatos döntést „hamarosan meghozzák”, de kitart amellett, hogy még nem döntött. A 29 éves pilóta már a szezon előtt tudta, hogy el kell hagynia a Ferrarit. Több csapathoz is kötötték már Sainz-t. Az Audi, a Red Bull, a Mercedes és legutóbb a Williams is szóba került.

„Legújabb hírem az, hogy hamarosan megszületik a döntés. Nem akarok már sokáig várni. Ez egy olyan döntés, ami leveszi a terhet a vállamról a következő pár hétre, hónapra. Itt az ideje, hogy döntsek. Így hamarosan lesz miről beszélnünk. Még mindig nem tudtam eldönteni, hogy melyik csapattal szeretném folytatni. A Spanyol Nagydíj előtt otthon voltam. Nem a jövőm járt a fejemben, hanem a hazai verseny. Mozgalmas napjaim voltak Kanada után. Nem volt időm leülni és gondolkodni. A következő hetekben ezt fogom tenni.”- árulta el Carlos Sainz.