A hírek szerint a Red Bull és Max Verstappen titkos tesztet hajtott végre szerdán Imolában 2022-es autójával, az RB18-al. A bikák erre magyarázatot is adtak.

A hírek szerint a Red Bull és Max Verstappen titokban tesztelt Imolában a Spanyol Nagydíj előtt. A De Telegraaf holland lap szerint a csapat 2022-es autójával hajtottak pályára. A hírek szerint fel akarták mérni a különbséget az idei és a 2022-es autó között. Az RB20-at a forgatási napokon kívül nem lehet tesztelni, de mivel a csapatnak vannak adatai a legutóbbi Emilia Romagna Nagydíjról, így is képes közvetlen összehasonlításra. A Red Bull nem vitt jelentős frissítést a Spanyol Nagydíjra. Az előttünk álló hónapokban viszont érkezhet pár jelentősebb frissítés a Red Bull versenygépére.

Facebook oldalunkon megtalálod a hétvége programját. Kövess minket és nem maradsz le semmiről.
A hétvége menetrendjét itt találod.

A Red Bull elmagyarázta, miért végzett szerdán egy privát tesztet Max Verstappen 2022-es autójával Imolában. A csapat megerősítette, hogy a háromszoros F1- bajnok visszatért a múlt hónapban aratott Emilia Romagna Nagydíj színhelyére. Egy 2022-es Red Bull-t vezetett. Ezzel az autóval 22 futamból 15 versenyt megnyert.

Bár az autó a szezon vége óta fejlődött, a Red Bull problémákba ütközött az idei RB20-assal kapcsolatban. A problémára próbáltak megoldást találni. Az autó a rázóköveken és a pálya egyenletfelségeivel küszködik. Monaghan főmérnök a következőket mondta:

„Igyekeztünk Maxnek egy korábbi autóból származó referenciát adni. Amikor a jelenlegi autó erősségeit és gyengeségeit próbáljuk felmérni, akkor csak az idei versenygépet vehetjük alapul. Viszont megnézhetjük a korábbi autókat. Az előző évben volt ez, volt az. Nem egyszerre használjuk a két autót. Tehát, amikor kivittük az autót, megpróbáltunk referenciát adni Maxnek, hogy meg tudja ítélni, mi a különbség a két autó között. Csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk a visszajelzésekkel. Csak Max képes nekünk visszajelzéseket adni.”- árulta el a Red Bull főmérnöke.