Az FIA döntése, hogy megnyitja az ajtót a 17 évesek előtt az F1-ben való versenyzés előtt, „semmit sem jelent” a Mercedes feltörekvő sztárja, Kimi Antonelli számára. Így gondolja a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

Az FIA múlt heti bejelentése, miszerint 17 évesek versenyezhetnek, feltéve, hogy engedélyt kapnak, összefüggésbe hozható a jelenleg 17 éves Antonelli esetleges F1-es debütálásával. Toto Wolff szerint a kettőnek nincs köze egymáshoz.

Antonelli jelenleg az F2-ben versenyez. A Mercedesnél egy hely üres és a pletykák szerint ő lehet George Russell új csapattársa. Ezt a lehetséges debütálást megkönnyítette az FIA döntése is. A döntés alapján a 18 év alatti versenyző is rajthoz állhat az F1-ben feltéve, hogy „kimagasló képességeit és érettségét bizonyította az együléses formulaautók versenyében”. Antonelli jelenleg a hatodik helyen áll az F2-es bajnokságban. Bíznak abban, hogy megfelel a szabálymódosításnak. Toto Wolff szerint ennek a módosításnak semmi köze Antonelli jövőjéhez.

Facebook oldalunkon megtalálod a hétvége programját. Kövess minket és nem maradsz le semmiről.
A hétvége menetrendjét itt találod.

„Ez semmit sem jelent” – mondta a médiának, köztük a F1hírek.com-nak Spanyolországban. „Úgy gondolom, hogy az FIA állást foglalt, és azt mondta, nem akarunk szigorú korlátokat szabni egy adott életkornak. Ez lehet az a tény, hogy a fiatal pilóták gyorsabban feljuthatnának az F1-be, ha jól teljesítenek és tehetségesek. Antonelli jövőjét ez nem befolyásolja. Számunkra ez nem sokat jelent.”- árulta el Toto Wolff.