Max Verstappen lekicsinyelte a Red Bull rádióüzenetének jelentőségét a Spanyol Nagydíj pénteki edzése után. A holland pilóta kijelentette, hogy az autó nem ‘harap’.

Max Verstappen a második edzést csak az ötödik helyen zárta. 0,240 másodperccel maradt el Lewis Hamilton idejétől. A brit pilóta megnyerte a második edzést. A Ferrari hazai hőse, Carlos Sainz pedig szintén megelőzte a háromszoros bajnokot. Lando Norris és Pierre Gasly végzett még a top négyben.

A holland pilóta a második edzésen közölte csapatával, hogy az autó a kanyar kijáratoknál ‘laza’. Majd hozzátette: „Még mindig alulkormányzott az autó a középső szektorban. Ez az autó nem harap.”

Facebook oldalunkon megtalálod a hétvége programját. Kövess minket és nem maradsz le semmiről.

Nem volt nagy baj a Red Bull-al. Ahogy megszokhattuk, Verstappen többet akart az autóból kicsikarni. Nem volt tossz a holland tempója. Két szektorban is ő volt a leggyorsabb. Egy szektorban vesztett csak időt. Verstappen elégedetten nyilatkozott:

„Kipróbáltunk pár beállítást az első és a második edzésen. Próbáltunk finomítani a beállításokon. Azt mondhatom, hogy a pénteki nap egy probléma mentes nap volt. Ezt reméltük. Próbáltuk az autót beállítani. Ami a frissítéseket illeti. Ezek túl apró frissítések. Eddig mindig normálisan működött.”- árulta el Max Verstappen.

Pérez nem volt túl elégedett a pénteki eredményével. A mexikói pilóta a 13. helyen zárt. A spanyol hétvégének egy háromhelyes rajtbüntetéssel vág majd neki. Ezt a büntetést Kanadában gyűjtötte be, mikor nem biztonságos autóval hajtott vissza a bokszba, miután nekiütközött a szalagkorlátnak.

„Jól kezdtem a napot, de aztán a második edzésen elég sok változást hajtottunk végre, és valahol elveszítettük a fonalat. Rengeteg dolgot kell elemezni, elég sok mindent állítottunk az autón. Szóval, remélem, hogy sikerül megtalálni a jó beállítást. Nehéz előzni ezen a pályán. Így fontos, hogy jó helyre kvalifikáljuk szombaton magunkat.”- árulta el Sergio Pérez.

A hétvége menetrendjét itt találod.