Fernando Alonso és az Aston Martin nehéz hétvége előtt áll. A spanyol pilóta szerint a verseny sem lesz egyszerű. Úgy gondolja, hogy a futam is nehéz lesz.

Fernando Alonso kifejtette, hogy egy fájdalmas futamnak nézhetnek elébe, miközben az Aston Martin arra vár, hogy bevezesse a frissítéseket, hogy megoldja jelenlegi problémáit. Egy nehéz pénteki edzésnap után Alonso és csapattársa, Lance Stroll nem jutottak be a Spanyol Nagydíj kvalifikációjának utolsó szakaszába. A silverstone-i alakulat nem tudta megismételni a tavalyi jó szezonkezdetet. Idén eddig 117 ponttal kevesebbet szereztek. Alonso az időmérőn csak a 11. helyet szerezte meg.

„Alpine előttünk volt Monacóban, nagyon közel volt Kanadában. Itt csak fél tizeddel vannak előttünk. Valószínűleg ők egyre jobbak, mi pedig egyre rosszabbak. A kettő kombinációja nem nagyszerű. Van pár frissítés, amivel vissza kell térnünk a helyes irányba. Nehéz futamunk lesz itt, Ausztriában és Silvestone-ban is. Folyamatosan pontokat kell szereznünk. Ha nyolcadik, hetedik, kilencedik helyen végzünk, akkor sem adhatjuk fel, és pozitívnak kell maradnunk ezekben a nehéz időkben.”- árulta el Fernando Alonso. Arra a kérdésre, hogy mikorra várja az Aston Martin küzdelmeinek a végét és az eredmények javulását, Alonso így válaszolt:

„Remélhetőleg a nyári szünet előtt. Úgy gondolom, hogy a csapatban nagyon sokan tudják, hogy mi ment jól, mi romlott el, nem csak idén, hanem a tavalyi év második felében is. Mint minden csapat, mi is egyre szélsőségesebbek vagyunk a fejlesztéssel. Az autók vezetése kritikusabb. Van pár ötletünk arra, hogy növeljük a teljesítményt, de addig lesz pár fájdalmas futamunk.”- zárta.