A Ferrari frissítésekkel készült a Spanyol Nagydíjra. Úgy tűnik, hogy valami nem úgy működött, ahogy várták. Ha a pole-ban nem is, de jobb eredményre számított az olasz csapat.

Teljesen mást kapott a Spanyol Nagydíj időmérő edzésétől a Ferrari, mint amit várt tőle. Carlos Sainz a harmadik szabadedzés megnyerése után komolyan úgy érezte, hogy megszerezheti a hazai pole pozíciót. Helmut Marko viszont úgy gondolta, hogy Charles Leclerc lesz a fő esélyese az időmérőnek. Nem így lett. A Ferrari csak a harmadik sorban foglalhat majd helyet a rajt előtt. A Msercedestől nem sokkal maradt el, de ez nem érdekelte Leclerc-t.

„Ez csalódást keltő, mert arra számítottunk, hogy ha nem is leszünk a pole-ban, de legalább nagyon közel leszünk hozzá. Ma sokkal messzebb voltunk, mint vártuk. Ez csalódás. Másfelől a mérnökömmel nagyszerű munkát végeztünk a tegnapi után. Teljesen átalakítottuk az autót, hogy újra meglegyen az érzés. Csak a tempó nem volt meg ma. Lehet itt kicsit játszadozni az első és az utolsó szektorral, de bármivel is próbálkoztunk, semmi sem működött. Nem igazán érdekel a köztem és a Mercedes között lévő különbség. Én azt nézem, hol vagyunk a pole-hoz képest, és a mai nem volt jó nap, hiszen több mint három tized a hátrányunk. Egy ilyen pályán ez sok. Nem vagyok tehát elégedett a nappal.” árulta el Charles Leclerc, aki a vasárnapi esélyeket is latolgatta. Nehéz verseny lesz, és nem tudjuk, milyen lesz az idő. Mindent ki kell hoznunk belőle. Versenyben kell lennünk, ameddig csak lehet. Aztán meglátjuk, lesz-e esély egy dobogónál többre.”- zárta a monacói pilóta.