Furcsa eset történt a pénteki utolsó szabadedzés végén. Charles Leclerc és Lando Norris autója összeért. Az esetet vizsgálták. Lelcerc csak megrovást kapott.

Charles Leclerc elmagyarázta, hogy ő hogyan látta a Lando Norris-al való találkozását. A páros autója a 7-es kanyar felé ért össze, miután Leclerc megszakította a körét, mert úgy érezte, hogy a McLaren pilótája akadályozza. Leclerc autója balra kormányozta az autót, és a Ferrari hozzáért a Mclaren-hez. Mindkét pilótát behívták a stewardokhoz, de Leclerc megúszta a büntetést. Leclerc a médiának, köztük az F1Híreknek elmondta, hogy ő hogyan látta az esetet:

„Lando elhagyta a bokszutcát. Én a felvezető körben lassabban mentem, hogy elengedjem őt. Ő és én is rontottam abban a körben. Rosszul ítéltem meg a helyzetet. A pálya jobb oldalán haladtam. Nem akartam akadályozni a mögöttem haladó autókat, és a tükörbe néztem. Próbáltam senkit sem akadályozni. Összeért a két autó. Ez inkább egy félreértés volt. Senki sem akarja az autóját az időmérő előtt megrongálni. Frusztráló, ha ilyen történik.”- árulta el Charles Leclerc.