A Spanyol Nagydíj európai idő szerint 15:00 órakor vette kezdetét. Az első helyről Lando Norrris várhatta a rajtot. Mellőle Max Verstappen indulhatott.

A bokszutcából rajtoló Albon közepeseken, mindenki más lágy keverékű gumikon rajtolt. Esős futamra kicsi volt az esély. Russell nagyot rajtolt. A negyedik helyről az élre állt. Az első kör után Russell, Verstappen, Norris, Hamilton, Leclerc, Sainz, Gasly, Piastri, Ocon és Hülkenberg volt az első tíz sorrendje. A harmadik körig. Verstappen állt az élre. A 4. körben Sainz elment Leclerc mellett, az első hat helyen senki nem ott halad, ahol rajtolt.

A két Ferrari között nem sima helycsere volt, agresszívak voltak mindketten, Leclerc panaszkodott is Sainzra.
Alonso már csak a 13. helyen haladt, Pérez nem bír Hülkenberggel. A csata a 10. helyért ment. Verstappen ellépett. A 11. körben túl voltunk a kerékcseréken is.
Gasly bokszkiállását elrontotta az Alpine, másodperceket vesztett. Az első nyolcból még mindig nem jött ki senki kerékcserére. Magnussen 5 másodperces büntetést kapott, amiért kiugrott a rajtnál.
Russell is pórul járt. Az ő kiállásába is hiba csúszott, Sainz is majdnem megelőzte őt. Verstappen, Norris, Leclerc, Piastri és Stroll volt az első öt, ők még nem voltak a bokszban. Mögöttük Russell, Sainz és Hamilton haladt.

21. körben jártunk. Norris, Leclerc és Piastri kivételével mindenki volt már a bokszban. Pérez és Bottas lágyakra, a többiek közepesekre váltottak. A 25. körben mindenki túl volt a kerékcserén. Verstappen, Russell, Hamilton, Sainz, Norris, Gasly, Leclerc, Ocon, Pérez és Piastri volt az első tíz sorrendje féltávhoz közeledve, de Norris hamarosan támadhatta Sainz-ékat.

A 37. körben újabb kerékcseréket láthattunk. Russell és Sainz megint egyszerre állt ki a bokszba, kemény gumikat kaptak, és a két Alpine közé jöttek vissza. Norris közeledett Verstappen-re. Pérez a nyolcadik volt. A 43. körben az eső is elkezdett csepegni. Ugyanakkor már „csak” 23 kör volt hátra, így kérdéses volt, megérkezik-e a futam vége előtt az eső. Norris már csak 5 másodpercre volt Verstappentől. A 45. körben Verstappen a bokszba állt. Lágyakat kapott. A harmadik helyre tért vissza a pályára.

10 kör volt hátra. Sainz elengedte a nála jóval gyorsabb Leclerc-t, így Verstappen, Norris, Hamilton, Russell, Leclerc, Sainz, Piastri, Gasly, Pérez és Ocon volt a pontszerző helyeken állók jelenlegi sorrendje. Norris közeledett, de nem eléggé. Véget ért a futam. Verstappen a 61. futamgyőzelmét aratta a Forma-1-ben, mögötte Norris, és idén először Hamilton állhatott dobogóra. Az eső végül nem érkezett meg a kockás zászlóig.

A pontszerző helyeken még Russell, Leclerc, Sainz, Piastri, Pérez, Gasly és Ocon zárt (Pérez az utolsó körben előzte meg Gaslyt).

Eredmény:

1
Max VERSTAPPEN
vörös Bika LAP 66
2
Lando NORRIS 

McLaren +2,219
3
Lewis HAMILTON
Mercedes +17.790
4
George RUSSELL
Mercedes +22.320
5
Charles LECLERC
Ferrari +22,709
6
Carlos SAINZ
Ferrari +31.028
7
Oscar PIASTRI
McLaren +33.760
8
Sergio PÉREZ
vörös Bika +59.524
9
Pierre GASLY
alpesi +62.025
10
Esteban OCON
alpesi +71,889
11
Nico HULKENBERG
Haas +79.215
12
Fernando ALONSO
Aston Martin 1L
13
Guanyu ZHOU
Tét 1L
14
Lance STROLL
Aston Martin 1L
15
Daniel RICCIARDO
VCARB 1L
16
Valtteri BOTTAS
Tét 1L
17
Kevin MAGNUSSEN
Haas 1L
18
Sándor ALBON
Williams 1L
19
Yuki TSUNODA
VCARB 1L
20
Logan SARGEANT
Williams 2L