Max Verstappen újabb vereséget szenvedett. Ezúttal a Spanyol Nagydíj időmérőjén. Lando Norris 0,020 másodperccel, de jobb időt tudott autózni, mint a holland pilóta.

Max Verstappen elfogadta, hogy kikapott riválisától, Lando Norris-tól és nem ő rajtolhat majd az első helyről. Viszont figyelmeztette a brit pilótát. Verstappen szerint Norris-nak mindent meg kell tennie ahhoz, hogy vasárnap nyerni tudjon.

Az időmérőn Verstappen tűnt a favoritnak. A regnáló világbajnok csaknem három tizedet talált a kvalifikáció utolsó körében, ami elégnek tűnt a pole-hoz. Norris azonban lenyűgöző középső és utolsó szektorral jobb kört rakott össze. 0,020 másodperccel volt gyorsabb a hollandnál. Sergio Pérez szélárnyékával sem jött össze a pole.

„Azt hiszem, hogy az időmérőn minden kicsit jobb volt. Egész hétvégén próbáltuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt. A három edzés nagyon nehéz volt. Tehát nagyon elégedett voltam a kvalifikációval, még a Q3-ban is kaptam egy kis szélárnyékot Checótól, hogy meglegyen a pole. Tényleg mindent kihoztam az autóból, amit csak lehetett. Sajnos ez nem volt elég, de ez így megy. Úgy gondolom, hogy összességében továbbra is nagyon elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel és a kvalifikációval, és minden bizonnyal most már a versenyre kell összpontosítani. Jelenleg több csapat is küzdhet a pole-ért, ami jó az F1-nek. Ha ilyen szoros a mezőny, az szerintem is nagyszerű.