A Mercedes már régóta le szeretné szerződtetni Max Verstappen-t. A csapat főnökének kijelentése csak olaj volt a tűzre. A pletyka tovább él.

A Mercedes vezetője, Ola Kallenius tovább éltette az a pletykát, miszerint Max Verstappen 2026-ban csatlakozhatna a német csapathoz. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban nem titkolta, hogy szívesen ülné Verstappent az autóba. Ez annak ellenére van így, hogy Verstappennek 2028 végéig szerződése van a Red Bull- lal, Igaz, Helmut Markóval kapcsolatos kilépési záradékot tartalmazza a szerződése, amely szerint ha a tanácsadó távozik, akkor a háromszoros F1-bajnok követheti őt.

Eddig Toto Wolff-on kívül senki sem nyilatkozott arról, hogy szerződtetnék a hollandot. A hírek szerint Verstappen 55 millió dollárt keres a Red Bull-nál. Így a Mercedesnek legalább 60 milliót kellene ajánlania a hollandnak. Kallenius, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának elnöke most egyértelművé tette, hogy Verstappen a kiszemeltek között van.

„A legjobb pilóta a legjobb autót akarja. mondta Kallenius a Sky Sports Germanynek nyilatkozva.”Ez a mi dolgunk, hogy a legjobb csomagot hozzuk össze. A kártyákat 2026-ban újrakeverik. Új rend új szabályokkal. Ez is egy lehetőség. Ki tudja. Szerintem Max jól mutatna ezüstben. Nem?”

A Mercedes már korábban is bebizonyította, hogy a motorokra vonatkozó új szabályozások terén képes egy nagyot alkotni. Így volt ez 2014-ben és uralták az F1-et hét évig. Egyes hírek szerint a Mercedes ismét nagyot alkothat. 2026-ban újra ott lehetnek a bajnoki esélyesek között. A Red Bull tervei viszont nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Christian Horner gyakran megjegyezte, hogy olyan változtatásokat kell végrehajtani, amelyek elősegítenék az ügyet. Ha igaz a pletyka, akkor talán Verstappen is távozik és a Mercedest választhatja. Megnézhetjük milyen ezüstben.