Egy ideje úgy tűnik, hogy Carlos Sainz két csapat között szeretne dönteni. A Williams és a Stake/Audi közül még nem választott. Most úgy hírlik, hogy az Alpine is ajánlatot tett a spanyolnak.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjének elején Carlos Sainz jelezte, továbbra is nyitva tart minden lehetőséget a jövőjét illetően. Kénytelen új csapatot keresni, hiszen a szerződését nem hosszabbították meg. Az Audi és a Williams is érdeklődik iránta, de most egy harmadik csapat is bejött a képbe. Az Alpine a Renault vezérigazgatója, Luca de Meo és a vadonatúj tanácsadó, Flavio Briatore vezetésével próbálja szerződtetni Sainz-t. Barcelonában világossá vált, hogy Alpine nem adta fel a reményt, hogy megszerezze aláírását. Alpine és Sainz folyamatosan kapcsolatban voltak, és Briatore tanácsára megpróbálják szerződtetni a spanyolt.

A jól ismert francia autómárka azt fontolgatja, hogy 2026-ra leállítja motorprojektjét, és ügyfélcsapattá válik, ami az F1-es csapatot érdekes opcióvá teheti Sainz számára. Lehet, hogy a Mercedes erőforrását kapja meg az Alpine. A francia csapat számára előnyös lenne, ha olyan pilóta versenyezne náluk, mint Sainz. A Renault vezérigazgatója elárulta, hogy mindent megtesz, hogy meggyőzze Sainzt. Nagy pillanat lenne a nemrégiben kinevezett Briatore számára is, ha Sainz-t mutatná be új pilótájaként 2025-ben.

A kérdés azonban az, hogy Alpine-nak van-e még ideje meggyőzni Sainzt. Nemrég úgy tűnt, hogy erre a Williamsnek és az Audinak van a legnagyobb esélye, a Williams pedig úgy tűnt, előnyben van. Sainz azonban a spanyolországi verseny után megismételte, hogy még mindig nem döntött. Sainz döntése megszületik-e az Osztrák Nagydíj előtt, még nem tudni. Az Alpine-nek ezért lehet egy kis ideje, hogy bemutassa jövőbeli terveit. A felek is jól ismerik egymást, hiszen Sainz 2017 végén, valamint 2018-ban a teljes szezonban is a francia csapatnál versenyzett.

Sainz iránt több csapat is érdeklődik. Tehát, nem kell attól tartani, hogy nem lesz helye a rajtrácson. A „döntés” pillanata azonban egyre közelebb van, és kétségtelenül Sainz hamarosan dönteni is fog. Ezt a spanyol hétvége előtt is világossá tette.