Sergio Perez nehéz versenyt vészelt át vasárnap. A nyolcadik helyen ért célba és ezzel a szeozn legrosszabb eredményét ért el. A mexikói pilóta a hétvégéjéről beszélt.

Sergio Perez kijelentette, hogy „rémálomversenyt” vészelt át Spanyolországban, miután a nyolcadik helyen végzett Barcelonában. Perez a 11. helyről kezdte a versenyt, miután az előző, kanadai futamont három helyes rajtbüntetést szedett össze. A mexikói pilóta a nagydíjon végig küzdött, hogy beférjen a top 10-be. Az első etapban elakadt. A csapat három bokszkiállást alkalmazott. Az utolsó körben Pérez még megelőzte Pierre Gasly-t. A 34 éves pilóta elismerte, hogy a futama már a rajt utáni körökben elveszett.

„Azt hiszem, hogy a büntetéssel és ahonnan rajtoltunk nagyon nehéz dolgunk volt. Főleg az első etapban. A versenyem véget ért, mikor beragadtam Nico Hülkenberg mögé. Egy verseny rémálma volt. Összességében nagyon nehéz verseny volt. Végül háromszor álltam ki a bokszba és a végén még sikerült Pierre-t megelőznöm. Ez elég nehéz volt. Szerintem minden eldőlt a futam elején. Azt hiszem, sok mindent megértettem, ami a hétvégén és a verseny alatt történt. Jelenleg az a problémám, hogy nem tudom egyensúlyba hozni az autót az összes szakaszban. Közepes és alacsony sebességgel küzdök, hogy meg tudjam tartani a kellő stabilitást. Ez az, amin keményen dolgozunk a csapattal. Az agresszív változtatás nem működött. Ezt még ki kell elemeznünk”- jelentette ki Sergio Pérez.